Barcelona

Herrera defensa mantenir el pols pel 9-N fins que Rajoy mogui fitxa

El líder d'Iniciativa creu que Rajoy està instal·lat en l'immobilisme perquè en treu un rèdit electoral

RedaccióActualitzat

El líder d'Iniciativa, Joan Herrera, creu que mantenir fins al final el pols per la consulta del 9-N és l'única manera que el govern espanyol mogui fitxa. Per això, ha defensat la consulta no només perquè els catalans puguin expressar-se sobre el seu futur polític, sinó també per forçar Rajoy a fer ofertes.

"La consulta no només és una expressió democràtica, sinó que permet moure el que no s'havia pogut moure fins ara", ha dit, fent referència a Escòcia.  

"A Escòcia, el govern britànic mai hauria pensat que acabaria fent la proposta que ha fet i ha estat perquè hi havia el referèndum", ha afegit.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el líder ecosocialista ha deixat clar que el govern britànic i l'espanyol no tenen el mateix concepte sobre democràcia i que Rajoy està instal·lat en l'immobilisme perquè en treu un rèdit electoral.

Però, tot i això, confia que la situació actual només canviarà si les formacions pro consulta es mantenen unides i fermes en la voluntat que el poble voti el 9 de novembre.

Herrera és un dels líders convocats a la cimera de demà pel president Mas per articular una resposta unitària a la suspensió provisional de la consulta. D'aquesta trobada, Herrera n'espera que el govern l'informi fins a quin punt es pot desenvolupar la llei de consultes si el Constitucional no aixeca la suspensió.  

Anar al contingut