El secretari general, Joan Herrera, en una imatge d'arxiu
El secretari general, Joan Herrera, en una imatge d'arxiu
Barcelona

Herrera assegura que, si el PSOE no fa un canvi de rumb, Catalunya estarà condemnada a l'autonomisme

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, qualifica les paraules del president José Luis Rodríguez Zapatero durant la seva conferència a Barcelona com una promesa de les tantes que ha fet, i critica que digui que entén els catalans alhora que no es compromet a res. Per Herrera, si el PSOE no fa un canvi de rumb en la seva política, Catalunya estarà condemnada a l'autonomisme.

Actualitzat
El secretari general d'ICV també ha criticat que el president del govern espanyol "no vulgui entendre Catalunya", i ha assegurat que aquesta actitud obliga els partits polítics catalans a no posar les coses tan fàcils al president del govern. En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que "les actituds de les forces catalanes haurien de ser diferents amb l'executiu". "No només en el cas del PSC, sinó també de CiU, que es dedica a donar oxigen al govern, anteposant el suport a les retallades socials", ha afegit.

Pel que fa a les retallades pressupostàries en les infraestructures, el Ministeri de Foment ha afirmat que és "curiós" que es parin les que tenen consens, com la de l'A-27, mentre que "altres sense unitat de criteri com el Quart Cinturó segueixin endavant".

D'altra banda, Herrera ha aprofitat per parlar sobre el magatzem nuclear d'Ascó, i ha afirmat que té la sensació que "es vol endarrerir la decisió fins a passar les eleccions" per aconseguir que s'hi acabi instal·lant. Per això, ha demanat el compromís de tots els partits catalans de "no donar suport al govern que decideixi la instal·lació del magatzem a Tarragona".

Anar al contingut