Jocs Olímpics

Hernanes dóna el triomf al Brasil contra Bèlgica (1-0) en un fluix partit de la "canarinha"

El Brasil ha iniciat la seva participació en els Jocs Olímpics amb una suada victòria davant Bèlgica per 1-0. La "canarinha" ha estat bastant espessa durant la major part del matx i només ha superat Bèlgica arran de l'expulsió de Kompany. En el minut 79, quan en feia nou que els europeus estaven en inferioritat numèrica, el migcampista Hernanes ha afusellat Bailly i ha aconseguit l'únic gol del partit. Tant Rafinha com Diego han estat titulars després de la resolució del TAS, i Ronaldinho ha jugat un paper discret els 90 minuts.

Amb el vistiplau del Schalke 04 i el Werder Bremen a la butxaca, Dunga no ha tingut cap problema per alinear Rafinha i Diego de titulars. El braçalet de capità l'ha dut Ronaldinho, però el Gaúcho ha tornat a oferir una actuació decebedora, sense sortir de la posició d'extrem esquerre, limitant-se a protegir l'esfèrica i fer passades curtes. A banda d'alguna pilota penjada a l'àrea i d'una bona acció individual en el minut 56 que no ha pogut rematar Pato, Ronnie ha passat desapercebut.

A Bèlgica li ha faltat convicció per fer mal al Brasil. Kevin Mirallas ha tingut l'opció de marcar en el minut 61, però la seva rematada ha sortit fora. Després ha arribat l'expulsió de Kompany i el gol d'Hernanes, en el 79, que donava la victòria als grocs. El migcampista, que ha estat a l'òrbita del Barça els últims mesos, ha engaltat brillantment una pilota morta dins l'àrea per fer l'1-0. Bèlgica, a la desesperada, ha intentat empatar, però l'únic que ha trobat ha estat l'expulsió de Fellaini després d'una caiguda teatral de Rafinha.