Barcelona

Hereu vol preservar el "caràcter entranyable" de les festes de Gràcia limitant els horaris nocturns

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, defensa la limitació dels horaris nocturs de les festes de Gràcia. Hereu considera que el fet que la programació de les festes sigui més diürna que nocturna és essencial per "preservar el caràcter entranyable de la festa".

Actualitzat
Hereu ha afirmat que la limitació dels horaris nocturns és la millor manera de lluitar contra els incidents dels últims anys i de preservar el caràcter familiar de les festes del barri.

En els darrers anys s'havia allargat l'horari de tancament dels concerts, i els aldarulls es multiplicaven durant les primeres llums de l'alba. Per això enguany s'ha decidit avançar mitja hora el final dels concerts i festes de nit. Així, en l'edició d'aquest any, els concerts de nit s'acabaran a les dues de la matinada els dies laborables, i només dissabte i diumenge s'allargaran fins a dos quarts de quatre. A més, s'han multiplicat les activitats de dia, per fer la programació més familiar. En total, un 70% de les activitats programades tindran lloc durant el dia.

Jordi Hereu ha presidit dissabte al matí el seguici d'autoritats a la parròquia de Santa Maria, on s'ha fet la missa de festa major. Durant el recorregut pel barri, Hereu ha admirat el guarniment dels carrers col·locat pels veïns: "L'espectacle visual és magnífic". Ha explicat que durant mesos els graciencs han preparat l'escenografia, que aquest any té motius marins, i han treballat perquè el barri llueixi. Hereu ha agraït l'esforç dels veïns de Gràcia, i ha dit d'ells que tenen "una ànima difícil de trobar".
Anar al contingut