Barcelona

Hereu reclama que no es descarti de forma definitiva el zoo marítim

L'exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha reclamat al nou equip de govern que no descarti de forma definitiva el projecte de zoo marí al Fòrum. Després que el consistori de CiU ha decidit aturar el projecte, Hereu s'ha mostrat comprensiu amb la decisió en el moment actual, perquè el projecte costava 200 milions d'euros. Al mateix temps, però, ha demanat que es reconegui que es tracta d'una proposta estratègica per a la zona. Fa uns quants mesos, es va inaugurar la nova seu del Museu de Ciències Naturals a l'edifici Fòrum.

Actualitzat
El projecte de l'anterior equip de govern era un zoo que combinés aigües fredes, mediterrànies, l'oceà, les aigües tropicals i les illes Galápagos. També hi havien d'anar els animals que ara són al zoològic de la Ciutadella. El mateix Hereu, però, va anunciar que aturava provisionalment el projecte a causa de la crisi.

Ara, demana que la proposta no quedi guardada per sempre al calaix. "Tothom pot entendre que, ara, això no és prioritari, però cal distingir allò que és prioritari d'allò que és estratègic. I el projecte ve alavat pel millor comitè de científics de Catalunya", ha remarcat l'exalcalde de la capital catalana.

Per la seva part, la segona tinent d'alcalde del consistori barceloní, Sònia Recasens, ha afirmat que els usos futurs del Fòrum han de ser "compatibles amb les inversions que hi ha allà i que funcionen", entre les quals ha assenyalat el centre de convencions del Fòrum i els hotels.

Les obres per guanyar vuit hectàrres de terreny al mar, que van començar un any després del Fòrum de les Cultures del 2004, van costar 29 milions d'euros.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut