Eleccions 2011

Hereu està convençut que Barcelona té fuel per ser el motor de recuperació econòmica de Catalunya

El futur econòmic dels diferents territoris, especialment en la situació de crisi actual, ha estat molt present en el primer dia de campanya dels candidats socialistes a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. El cap de llista del PSC a la ciutat comtal, l'actual alcalde, Jordi Hereu, està convençut que Barcelona té fuel per ser el motor de la recuperació econòmica de Catalunya.

Actualitzat
Barcelona, motor de la recuperació

El mirador de la torre de Collserola ha estat l'escenari del primer acte de campanya de l'alcalde i candidat socialista a la reelecció, Jordi Hereu, per presentar el seu projecte econòmic. Hereu no es creu que el sector públic municipal estigui tan debilitat per no poder empènyer la recuperació; això, diu, és el discurs derrotista de la dreta.

El consistori, assegura, està en condicions de fer costat a la internacionalització de les pimes, de potenciar més la recerca biomèdica i reforçar la ciutat com a plataforma logísitica del sud d'Europa. Hereu està convençut que Barcelona té fuel per ser el motor de la recuperació econòmica de Catalunya. Proposa convertir la Sagrera-Verneda en un nou pol d'atracció d'empreses i afavorir que noves indústries s'instal·lin a la Zona Franca.

Sabaté aposta per la recerca

El PSC de Tortosa fa una aposta clara per fomentar la recerca i la innovació. El seu cap de llista, Joan Sabaté, proposa un gran centre dedicat a la recerca en matèria energètica al Polígon Catalunya. Pels socialistes això seria una gran opció de futur.

Ros, contra l'atur

El candidat a la reelecció dels socialistes, Àngel Ros, proposa continuar treballant per la creació de llocs de treball a la ciutat. En aquest sentit, posa com a exemple que fins ara s'han creat 1.100 llocs de treball al Parc Científic i Tecnològic de Gardeny, amb una mitjana d'edat molt jove.

Ros preveu que, a finals d'aquest any, treballin 1.500 persones al parc de Gardeny. A més, destaca que Lleida és un dels territoris de l'Estat amb menys atur.

L'autobús de campanya del candidat ha visitat aquest divendres al matí el barri de la Mariola de la capital del Segrià.

Bosch i el pacte amb l'àrea urbana

Pia Bosch, candidata del PSC a l'alcaldia de Girona, defensa que la llista més votada a les eleccions municipals sigui la que governi i ocupi l'alcaldia. Segons Bosch, en aquestes eleccions, a més del partit, els ciutadans voten les persones.

Pel que fa a les línies mestres del programa, Pia Bosch ha dit que es basa en quatre grans eixos, un dels quals és la necessitat d'un gran pacte amb l'àrea urbana.

Bosch ha insistit també en un missatge de confiança i de furtur i pensa que Girona té capacitat per sortir de la crisi sense deixar ningú enrere.
Anar al contingut