Barcelona

Hereu és el candidat més ben valorat pels barcelonins, que es consideren majoritàriament d'esquerres

El candidat del PSC i actual alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, obté la millor valoració entre els líders polítics locals, segons el sondeig del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que revela que un 54,1 per cent dels barcelonins es consideren d'esquerres.

Actualitzat
Hereu obté un 5,21 de nota mitjana, per davant del candidat de CiU i líder de l'oposició, Xavier Trias, que aconsegueix la segona millor valoració tot i que es queda a les portes de l'aprovat (4,97).

Segons aquesta enquesta, elaborada a partir de 991 entrevistes entre el 9 i el 29 d'abril i amb un marge d'error del 3,16%, l’alcaldable d'ERC, Jordi Portabella, és el tercer líder més ben valorat (4,59), seguit de la candidata d'ICV-EUiA, Imma Mayol, amb un 4,35, i del cap de llista del PPC, Alberto Fernández Díaz, que aconsegueix un 2,85.

L'enquesta del CIS revela que un 54,1 per cent dels barcelonins es defineixen d'esquerres (es puntua entre un i quatre en l'eix esquerra-dreta), mentre que només un 5,9 per cent es considera de dretes (puntuacions entre set i deu). La resta, un 28,7 per cent dels enquestats, es considera de centre.

D'altra banda, la majoria de barcelonins (un 46,3 per cent dels enquestats) qualifica de "regular" la gestió del consistori durant els últims quatre anys, mentre que un 29,6 per cent la considera "bona" i un 13,8 per cent pensa que ha estat "molt dolenta".

La situació general de la ciutat és considerada "bona" (40,1%) i "regular" (41,5%) gairebé a parts iguals pels barcelonins, que creuen majoritàriament que durant els últims quatre anys s'ha mantingut a un nivell similar, segons el que opinen el 42,6 per cent dels enquestats.

L'enquesta del CIS diu que un 60,3 per cent dels enquestats està seguint amb poc o cap interès les notícies i temes relacionats amb les pròximes eleccions municipals.

No obstant això, l'enquesta revela que un 58,8 per cent dels enquestats pensa anar a votar el 27 de maig "amb tota seguretat", i un altre 20,4 per cent de l'electorat creu que "probablement" també anirà a votar.

Pel que fa als assumptes als quals donen més importància els electors a l'hora de decidir el vot, el 52,1 per cent assegura que dóna més importància al partit polític, mentre que un 35,6 per cent dels enquestats es fixen més en el candidat que es presenta.
Anar al contingut