Barcelona

Hereu creu que Mayol es va equivocar en proclamar-se antisistema

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha tocat la cresta a la seva tinent d'alcalde Imma Mayol, ja que creu que es va equivocar amb l'expressió "antisistema". En una entrevista a "Els matins" de TV3, Hereu ha afirmat que Mayol "no va expressar correctament la seva idea" i que en tot cas hauria d'haver parlar d'"inconformisme". L'alcalde ha atacat també CiU i el seu candidat a l'Ajuntament, Xavier Trias, del qui ha dit que "ha perdut el nord": "Xavier Trias està caient en unes incoherències que són indignes del que ell ha representat en el passat."

Actualitzat
Jordi Hereu s'ha referit a les paraules d'Imma Mayol en què es declarava antisistema per considerar que el món no és just, i ha mirat de matisar les declaracions de la tercera tinent d'alcalde. Hereu ha dit que "comparteixo que al món hi ha injustícies, per això a mi m'agrada més l'expressió 'inconformisme'". Per l'alcalde de la Ciutat Comtal, "portem una setmana d'inflació declarativa basada en una idea que no va expressar correctament", tot i que declarar-se "'antisistema' no em sembla adequat".

En aquest sentit, Hereu ha parlat del moviment okupa i n'ha vaticinat un final pròxim. "És un moviment irrellevant i quantitativament poc important" a Barcelona, ha assegurat. L'alcalde ho ha argumentat amb el fet que cap portaveu dels okupes ha anat a parlar amb l'Ajuntament per tal de reclamar les seves propostes quan "a Barcelona hi ha una dinàmica que, qui vulgui plantejar qualsevol problema s'asseu amb nosaltres i ho planteja", ha afirmat. Hereu ha defensat l'aplicació "estricta, exigent i eficaç de la llei" per frenar i resoldre els casos d'usurpació.

La ciutat, segons Hereu, s'ha convertit en un focus d'atracció per a persones de moviments alternatius perquè és una "referència a Europa de ciutat progressista, que ha tingut una cultura tolerant, però que ha canviat radicalment". "Intueixo que molts moviments ja han vist que això s'està decantant, no només per un canvi institucional, sinó també per un canvi social", ha declarat, i ha acabat dient que "amb Hereu, Barcelona no és xauxa".

Trias, "incoherent"

Pel que fa al traçat de l'AVE per dins de Barcelona, Hereu troba que el sentiment de por d'alguns veïns és "legítim", però que és "una gran imatge de pèrdua i manca de serietat veure antics responsables de l'obra pública abonant el sentiment de la por de la incertesa. És una demostració de pèrdua d'horitzó, han perdut el nord". L'alcalde ha acabat per personificar les desqualificacions en la persona de l'alcaldable de CiU a Barcelona, Xavier Trias, el qual diu, segons Hereu, incoherències indignes del que ha representat en el passat.
Anar al contingut