Barcelona

Hereu adverteix el PP del perill d'exportar la crispació a Catalunya i convertir les municipals en unes primàries

Les eleccions municipals són cada dia més a prop, només falten dos mesos, i cada cop més monopolitzen bona part dels discursos polítics. És el cas dels candidats a assolir l'alcaldia de Barcelona, que ja estan en plena precampanya. L'actual alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha llançat una advertència als populars del perill de transportar la crispació a Catalunya. Trias ha criticat la política social del tripartit municipal, Alberto Fernández Díaz ha parlat de la polèmica pel traçat de l'AVE a Barcelona i Imma Mayol ha destacat l'esperit de Maria Salvo i Neus Català, dues lluitadores antifranquistes que tanquen la llista d'ICV.

Actualitzat
Els candidats socialistes, entre ells l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, estan decidits a afrontar les municipals amb serenitat i sense crits ni insults, tot i el creixent clima d'enfrontament amb el Partit Popular. És el missatge que més s'ha sentit en la convenció del partit on l'alcaldable del PSC ha moderat una de les taules rodones. Hereu creu que el clima en l'àmbit estatal podria tenir alguna influència en els comicis municipals, però ha fet una advertència a la dreta. Ha avisat el Partit Popular que si intenten traslladar a Catalunya la crispació en què està immersa la política espanyola i convertir els comicis municipals en unes primàries contra Zapatero, els podria sortir el tret per la culata i els ha demanat que vigilin “amb els sentiments contraris que generen a Catalunya”.

El candidat de Convergència i Unió, Xavier Trias, ha criticat la política social del tripatit municipal. Considera que la gran transformació de la ciutat no ha servit per millorar l'habitatge.

Alberto Fernández Díaz, candidat del PP, ha aprofitat una visita a la Sagrada Família en companyia de l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, per parlar d'una qüestió molt sensible en aquesta zona com és el traçat de l'AVE. Per Fernández Díaz cal parar la part de l'obra més conflictiva sense retardar l'arribada de l'alta velocitat a Barcelona.

Dues lluitadores antifranquistes, que han conegut els camps de concentració i la presó, Neus Català i Maria Salvo, tancaran la llista d'Iniciativa Verds - Esquerra Unida a l'Ajuntament de Barcelona. La candidata a l'alcaldia, Imma Mayol, ha dit que vol aportar al govern de la ciutat la capacitat de lluita i també la capacitat de cuidar i de cuidar-se d'aquestes dones. Maria Salvo i Neus Català han confessat que s'han sentit honorades en incorporar-se a la candidatura.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut