Actualitat blaugrana

Henry i Andrade són els noms que més sonen com a futuribles per al Barça

El president del Barça ha dit avui que les altes i baixes ja estan decidides, però no n'ha volgut donar noms. Ja se sap, però, que Thierry Henry està cridat a ser el fitxatge mediàtic de la temporada. Barça i Arsenal ja n'estan negociant el traspàs, un cop l'acord amb el jugador ja està tancat. Un dels reforços per a la defensa podria ser Andrade. El jugador vol venir al Barça, però Lendoiro s'estima més vendre'l al Madrid. Però si una cosa ha quedat clara és que no es pot repetir la disbauxa que hi ha hagut aquesta temporada al vestidor blaugrana. Rijkaard, per tant, haurà de treure el fuet i canviar radicalment la seva filosofia de "deixar fer". En aquest sentit s'ha anat tan lluny, que ara serà difícil redreçar la situació.

Actualitzat

Thierry Henry continua sent el vell somni blaugrana. Tot i que, amb 30 anys, ja arribaria una mica gran, es convertiria en un revulsiu il·lusionant per a uns seguidors força desencantats aquesta temporada. Henry figura com el segon futbolista més desitjat pels aficionats barcelonistes, darrere de Kaká i davant de Lampard. Mai ha manifestat un interès clar per venir a Barcelona. Tot al contrari que el defensa portuguès Andrade, per a qui els dos anys de contracte que li queden amb el Deportivo no han estat obstacle perquè demani al seu president que vol ser blaugrana. Les més que cordials relacions de Lendoiro amb el president del Reial Madrid, Ramón Calderón, dificulten l'operació amb el Barça, però Andrade està disposat a pregar el que faci falta per poder compartir equip amb el seu col·lega Deco.

El vestidor sap que se'ls mirarà amb lupa

Després de les paraules del president, qui sembla que tindrà més feina a partir d'ara mateix és Frank Rijkaard. Avui el Barça ha marxat cap a Pretòria per jugar l'últim amistós de la temporada i Ronaldinho i Eto'o s'han abraçat aplicant ja el compromís que demana Laporta. Rijkaard, amb els ulls plorosos després del final de Lliga de Tarragona, ha rebut l'encàrrec del president d'aplicar amb rigor el codi de disciplina interna. S'han acabat els tractes de favor. Tothom s'haurà de presentar a l'hora als entrenaments i no tornar tard de vacances com Deco, Márquez i Ronaldinho per Nadal. A més, el brasiler no podrà utilitzar el gimnàs com a refugi o excusa, com ha fet gairebé en la meitat d'entrenaments aquesta temporada. Els jugadors tindran un control físic més exhaustiu. La plantilla haurà de participar al complet en tots els actes del club i les estrelles no podran abusar com han fet fins ara dels seus actes promocionals propis. Per descomptat, la secretaria tècnica no perdonarà cap declaració fora de to i Txiki castigarà qui faci falta. Rijkaard ha permès la guerra civil entre els diferents bàndols de jugadors, que ha fracturat el vestidor. Ara ha de ser l'encarregat de posar pau i disciplina al mateix temps. El dubte és saber si el tornarà a situar com a salvador del club o el deixarà aïllat i sense recursos.

Últim partit de la temporada

A tot això l'equip vola ara mateix cap a Sud-àfrica, on demà disputarà l'últim partit de la temporada. Un partit amistós amb l'únic objectiu de guanyar diners. Aquest règim disciplinari que vol aplicar Joan Laporta sembla que no ha començat avui. Alguns jugadors han arribat tard i per lliure a l'aeroport. És el cas de Santi Ezquerro, que ha arribat a l'aeroport al temps de descompte, només mitja hora abans que marxés l'avió. Altres tres jugadors han arribat per lliure. Ronaldinho, que ha arribat tot sol però almenys ha estat el primer, s'ha avançat a l'autocar, i Zambrotta i Thuram. Un dels tècnics, Eusebio, també ha fet tard. Han viatjat 16 jugadors del primer equip i quatre del planter. Hi ha Ronaldinho i Eto'o però no Messi, Saviola ni Márquez, preparant-se per a la Copa Amèrica. També s'han estalviat el viatge els lesionats Gudjohnsen, Sylvinho i Edmílson. Els quatre jugadors del planter són Marc Crosas, Olmo, Víctor Vázquez i Dimas. Bojan està de vacances després d'una temporada molt carregada, i Giovani dos Santos és amb Mèxic preparant el Mundial juvenil. El partit contra el Mamelodi Sundowns, el campió sud-africà, serà demà a les vuit del vespre. No hi ha canvi horari. L'equip tornarà a Barcelona immediatament després de jugar, arribarà dijous al matí i els jugadors marxaran de vacances fins al 21 de juliol.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut