Dedicada a la investigació de les malalties infeccioses

Helena Garcia Melero presentarà la pròxima edició de La Marató de TV3

La popular presentadora conduirà la 26a edició de La Marató de TV3, dedicada a les malalties infeccioses. Per primera vegada, la conductora s'incorporarà a la preparació i elaboració dels continguts del programa des de l'inici, per conèixer a fons la realitat de les persones afectades per una d'aquestes malalties.

Actualitzat

Helena Garcia Melero presentarà La Marató de TV3, que el 17 de desembre arribarà a la 26a edició, dedicada a sensibilitzar i a donar un important impuls econòmic a la recerca sobre un grup de malalties que provoquen una de cada tres morts al món i que són un important problema de salut pública: les malalties infeccioses.

Causades per la invasió o proliferació de microorganismes que es multipliquen en el cos humà fins que el perjudica, les malalties infeccioses poden afectar l'aparell digestiu, el respiratori, el reproductor, l'immunològic, el nerviós, la pell i, en alguns casos, tot el cos. Les poden provocar virus, bacteris, protozous o fongs, tot i que les més habituals són les provocades pels virus, com l'hepatitis o la sida, i pels bacteris, com la sèpsia, la meningitis, la bronquitis, la pulmonia o la tuberculosi.

El programa

Com a novetats, el programa recupera aquest any el model del presentador únic i, per primera vegada en els 26 anys d'història, la conductora s'incorporarà a la preparació i elaboració dels continguts des del començament. Els pròxims mesos, Helena Garcia Melero es dedicarà, exclusivament, a La Marató per viure, en primera persona, tots els elements que formen part del programa: "Treballaré amb tot l'equip de La Marató" –ha explicat– "i al costat d'un gran equip de metges, dels malalts, col·laborant en totes les activitats que s'organitzen i en la feina de divulgació, que és molt important". Al llarg dels pròxims tres mesos, Helena Garcia Melero coneixerà de primera mà la realitat de les persones afectades per una malaltia infecciosa i passarà 24 hores amb un dels testimonis i la seva família per copsar l'impacte que representa tenir una infecció molt greu. Veurà com és el dia a dia dels professionals sanitaris que tracten aquest tipus de malalties i que molt sovint han d'actuar contra rellotge per trobar el tractament eficaç per aturar la infecció. A més, quan faltin pocs dies per emetre's, Helena Garcia Melero participarà en algunes de les activitats que es fan arreu del territori per aconseguir donatius. Una preparació de fons per assumir les més de15 hores d'emissió en directe de La Marató, en què hi haurà entrevistes a testimonis, actuacions i la visita de moltes cares conegudes. La conductora ha afegit que "La Marató sempre fa molta il·lusió, i són 15 hores, però espero comptar, això sí, amb la col·laboració de tots els meus companys de TV3 i Catalunya Ràdio".

Sota la direcció del periodista Xavier Abad, que torna a posar-se al capdavant del programa que ja havia dirigit anteriorment en cinc ocasions, el plató de La Marató serà un espai que anirà evolucionant al llarg del dia, en sintonia amb uns continguts que s'adaptaran als diferents ritmes que requereix cada moment de la jornada solidària: de les connexions amb les activitats que es faran a l'exterior al matí, a l'entreteniment reposat de primera hora de la tarda, fins a arribar al moment culminant de la nit amb el marcador final.

Com ja és habitual, La Marató començarà a Catalunya Ràdio i "El suplement", amb Ricard Ustrell, hi dedicarà el programa en una jornada especial amb entrevistes i actuacions en directe, i connexions amb l'exterior.

En aquesta edició també es farà una aposta decidida pel vessant multiplataforma, la presència a les xarxes socials i sobretot per la participació activa de l'audiència a través d'aquestes vies.

Helena Garcia Melero

Des del 1992, any que es va incorporar a TV3, Elena Garcia Melero ha presentat programes com "Telenotícies migdia", "Actualitat 92", "Catalunya avui", "Hora Q", "Els matins" i "Divendres". L'any 2005 va conduir La Marató dedicada a l'Alzheimer i l'any passat va presentar, amb Ramon Pellicer, la 25a edició del programa, que es va dedicar a l'ictus i les lesions medul·lars traumàtiques.

tv3.cat/marato

Anar al contingut