Londres

Heathrow recupera a poc a poc la normalitat i ja permet l'arribada de tots els vols europeus

L'aeroport de Heathrow s'ha reobert al trànsit aeri poc abans de les sis de la tarda i a poc a poc va recuperant la normalitat. Ara ja permet l'arribada de tots els vols europeus i la resta operen amb alguns retards. Iberia havia cancel·lat tots els seus vols d'avui a Londres, però finalment n'operarà dos al vespre, mentre que British Airways no restablirà el servei fins demà. ha estat un dia de caos aeri europeu, ja que Heathrow és el primer aeroport europeu en volum de vols. Es parla d'almenys 400.000 viatgers afectats pel caos només al Regne Unit.

Actualitzat

Sembla que a poc a poc l'aeroport de Heathrow recupera la normalitat. Després del desmantellament d'un suposat complot terrorista per atemptar en avions comercials que volessin des de Londres als Estats Units, Heathrow ha estat pràcticament tancat des de primera hora del matí. Els efectes de les mesures de seguretat s'han notat als aeroports des de primera hora del matí, amb cues als accessos i a l'interior, així com retards i cancel·lacions. L'operadora dels aeroports britànics ha demanat a les companyies aèries que cancel·lessin tots els vols amb destinació a l'aeroport de Heathrow. British Airways ho ha fet i ja ha anunciat que fins demà no restablirà el servei.

A l'aeroport de Heathrow s'han registrat cues importants als mostradors durant tot el dia mentre que a la resta d'aeroports europeus, el caos ja es començava a notar abans de tancar el principal aeroport del país. Ara ja es permeten les arribades de tots els vols europeus i els vols de llarga distància segueixen operant amb retards. Pel que fa a les sortides, les quatre terminals de l'aeroport s'han vist molt afectades i continuaran així tota la tarda. 

L'objectiu de l'aeroport és tornar a la normalitat total demà, tot i que es mantenen les restriccions sobre l'equipatge a bord. Així, tots els passatgers que viatgin en vols amb origen o destí al Regne Unit hauran de facturar l'equipatge de i només podran portar alguns objectes personals en una bossa de plàstic.

Els efectes a Espanya
Pel que fa a Espanya, a les set de la tarda s'havien realitzat el 64% dels vols previstos per avui al Regne Unit. Així, els aeroports espanyols han operat 366 vols amb origen i destí al Regne Unit dels 561 programats fins a les set de la tarda, segons dades d'AENA. Amb destí a l'aeroport de Heathrow s'han operat un total de deu vols dels 56 que hi havia previsto per avui.

L'aeroport del Prat ha assumit amb relativa normalitat l'impacte de l'alerta antiterrorista que ha tancat l'espai aeri britànic, tot i que s'han provocat llargues cues davant dels taulells de les línies aèries que volaven al Regne Unit. Aquestes cues afectaven sobretot Iberia, Bristih Airways i Easy Jet. Les dues últimes han cancel·lat tots els seus vols des d'Espanya al Regne Unit, mentre que Iberia n'ha hagut de suspendre tretze i aquest vespre operarà els seus dos últims vols del dia amb destí a Londres.

Al llarg del dia s'han anat cancel·lant vols amb destí londinenc i les queixes dels usuaris han estat una constant. A les set de la tarda, l'aeroport d'El Prat havia operat 24 dels 65 vols que tenia previstos al Regne Unit.
Als aeroports de Girona i Reus també s'han notat els efectes del tancament dels aeroports britànics, on s'han registrat cues, retards importants i algunes cancel·lacions de vols.

Les ciutats espanyoles amb més vols previstos per avui a Londres són Palma de Mallorca, d'on a les set de la tarda se n'havien realitzat 67 dels 125 previstos; Málaga, que n'havia fet 59 de 114 i lanzarote, d'on n'havien sortit 56 dels 122 previstos.
Des de Madrid-Barajas hi havia previstos un total de 52 vols, dels quals se n'han pogut operar 15 fins a les set. L'aeroport d'Alacant ha dut a terme 49 vols dels 94 previstos per avui.
Només hi ha tres ciutats espanyoles des d'on no ha sortit cap vol amb destí al Regne Unit fins a les set de la tarda: la Corunya, Astúries i Saragossa.

Tot i la millora de la situació, AENA recomana a tots els passatgers que tinguin previst viatjar al Regne Unit que es posin en contacte amb les companyies aèries per verificar la situació dels seus vols.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut