L'autobús polèmic (EFE)
L'autobús polèmic (EFE)
Madrid

Hazte Oír: "La inquisició gai ha imposat la seva dictadura"

Ho ha dit el president de la plataforma ultracatòlica, que pensa recórrer contra la decisió del jutge de prohibir que el bus transfòbic circuli per Madrid. Hazte Oír també es querellarà contra l'alcaldessa Carmena per haver immobilitzat el seu autobús

RedaccióActualitzat

"La inquisició gai ha imposat la seva dictadura." D'aquesta manera, el president de la plataforma ultracatòlica Hazte Oír, Ignacio Vicente Arsuaga, ha lamentat aquest dijous les accions per impedir que circuli el seu autobús, que, recordem-ho, porta retolat el missatge "Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin".

La plataforma anuncia querelles contra els polítics i altres persones que els han insultat a través de les xarxes socials. I es querellarà contra l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, per haver immobilitzat el vehicle aquest dimecres.

Arsuaga considera que tot plegat és un atac a la llibertat d'expressió per una frase, diu, que anava dirigida només als adults: "No volíem que aquest missatge arribés als nens. Era un missatge dirigit a la societat en general i als pares en particular."

El president de la plataforma ha avançat que recorreran contra la decisió del jutge, que aquest dijous ha prohibit la circulació de l'autobús d'Hazte Oír fins que no retiri el polèmic missatge. El titular del jutjat número 42 de Madrid ho ha decidit després que aquest dimecres la fiscalia li va demanar que, com a mesura cautelar, aquest autobús deixés de circular. Entén, segons diu literalment, que el missatge que porta pintat no es limita a difondre l'ideari del col·lectiu, sinó que s'adreça a persones amb una orientació sexual diferent amb la intenció de lesionar-ne la dignitat.

Ignacio Vicente Arsuaga ha explicat que col·locaran un vinil per tapar la part de l'autobús que porta el missatge polèmic. Arsuaga ha remarcat que, a més d'aquest vehicle, pensen utilitzar altres autobusos en la mateixa línia.

El vehicle tenia previst circular per Barcelona, Sant Cugat del Vallès i l'Hospitalet de Llobregat, però aquests ajuntaments van dir que ho pensaven evitar, com també la Generalitat, que va enviar al fiscal la campanya de l'autobús contra els nens transsexuals.

Chelsea Clinton: "No porteu aquests autobusos als EUA"

L'eco de la polèmica per l'autobús transfòbic ha arribat fins als Estats Units. La filla de Bill i Hillary Clinton, Chelsea, ha tuitejat una notícia sobre el vehicle d'Hazte Oír amb el comentari: "Sisplau, no porteu aquests autobusos als Estats Units (o enlloc)".

Anar al contingut