Hassan Rouhani guanya amb claredat les presidencials a l'Iran. Reuters
Hassan Rouhani guanya amb claredat les presidencials a l'Iran. Reuters
Teheran

Hassan Rouhani continuarà com a president de l'Iran

L'actual president iranià guanya amb el 57% dels vots, molt per sobre del candidat conservador, Ebrahim Raisi

Actualitzat

Els resultats oficials de les eleccions presidencials a l'Iran concedeixen al guanyador i actual mandatari, Hassan Rouhani, el 57% dels vots. Rouhani aconsegueix així el triomf directe en els comicis, segons ha anunciat el ministre de l'Interior de la república islàmica, Abdorreza Rahmaní Fazlí.

Segons dades oficials, Rohani ha aconseguit més de 23 milions de vots del total de 41 milions dipositats durant la jornada electoral.

El rival de Rohani, el clergue ultraconservador Ebrahim Raisi, ha obtingut el 38,3% dels vots, segons les dades ofertes pel ministre i recollits per l'agència iraniana ISNA.

Les eleccions s'han tancat amb una alta participació, superior al 70%, que va obligar a allargar l'horari d'obertura dels col·legis entre dues i tres hores.

Si es confirma el triomf de Hassan Rouhani, s'espera que continuaran les reformes, que fins ara han permès l'obertura de l'Iran al món, sobretot per l'acord nuclear que va permetre l'aixecament parcial de les sancions internacionals i que ha contribuït a la millora econòmica del país.

 

Anar al contingut