Has patit les conseqüències de l'apagada? Explica'ns-ho (VIII)

Bona part de la ciutat de Barcelona i diverses localitats de l'àrea metropolitana s'han quedat sense llum. Això ha afectat els semàfors, alguns hospitals, comerços, domicilis particulars i diverses infraestructures ferroviàries. Tot plegat ha convertit la ciutat en un caos. Has patit les conseqüències de l'apagada generalitzada? Explica'ns-ho! I si n'has fet fotos, envia'ns-les.

Actualitzat

Explica'ns la teva experiència o envia'ns les teves fotos aquí!

Paula Palo Mesa
"Voldria comentar que un dels edificis que està sense llum des d'ahir és el situat al número 344-346 del carrer València. Són els jutjats de família, on no es pot practicar cap mena de diligències (judicis, exploracions...) i les que es fan, amb problemes de tot tipus. Avui ni tan sols hi havia comunicació telefònica. La gent del carrer no pot entrar, els funcionaris no poden treballar i encara està per veure quan se solucionarà el problema. On són els generadors tan magnífics que hi ha per allà per poder donar electricitat? Què fa el Departament de Justícia per proveir de l'esmentat material els jutjats? Després, és clar, com que la justícia és lenta i els funcionaris són..."

Juan Rios
"Durant molts anys he patit apagades per part de Fecsa i no he sortit mai per TV (és clar que soc d'un poble petit, encara que la tarifa de la llum la pago igual que els de Barcelona). Potser és que els de poble no som iguals?"

Lorena Muñoz Rodríguez
"Sóc veïna de Gràcia, concretament visc a la Travessera de Gràcia amb Sardenya, i des d'ahir al matí estem sense llum. Aquest matí no ens hem pogut dutxar perquè el termo no funciona, no hem pogut aparcar el cotxe al pàrquing perquè la porta és automatitzada, i és clar, no puja, tot el menjar de la nevera i el congelador a la paperera, etc. Qui ens abonarà per tots els maldecaps que estem tenint? És vergonyós... La Barcelona cosmopolita i moderna a les fosques... Increïble. Estic molt, molt indignada. Espero que s'arregli ben aviat."

Isabel Garcia
"Són quarts d'onze del matí i fa 24 hores que estic sense llum. És horrorós. Com que la cuina la tinc elèctrica, no puc cuinar, i com la caldera també és elèctrica, no tinc aigua calenta. Amb dos nens petits a casa, és un rebombori important. Quina vergonya, estem en un país del Tercer Món, amb uns polítics de la mateixa categoria. Com respondrà la companyia elèctrica? Aquest és el gran dubte."

Lucia Serrate
"Jo visc a Horta-Guinardó, entre les places de la Font Castellana i Sanllehy, i m'agradaria comentar que la matinada de dilluns, crec que entre les dues i les tres, vam tenir un tall de llum de dues hores. Casa meva pertany a la famosa central de Maragall que ja es va cremar farà uns cinc anys i puc assegurar que l'avaria que va tenir Barcelona ahir no va ser gens fortuïta sinó més aviat el resultat d'un seguit de negligències. Avui el telèfon d'atenció al client d'Endesa no atén cap mena de trucada. Una llàstima!"

Isaac Herrero
"Nosaltres a casa estem des de les onze del matí d'ahir sense llum, però a la nit ja se n'havia anat, ja que el despertador del telèfon que faig servir per aixecar-me no va sonar. Fins a un punt és divertit, banyar les nenes amb espelmes i frontals fa gràcia, sopar a la llum de les espelmes (o les lots), no tenir tele per veure, però quan deixa de ser una estoneta per ser ja tot un dia (24 hores sense corrent, només 5 minuts avui a les deu) ja no riem tant, tot el menjar per llençar (sort que aquest dissabte no vam fer la compra grossa com acostumem a fer), pujar i baixar el cotxet de la petita de 2 mesos per les escales (la meva dona sola quan jo estic treballant), tenir serveis pagats que no podem fer servir (com l'ADSL)... En fi, no és agradable i ens complica la vida, però esperem que el pitjor que ens pugui passar sigui això."

Leonor Secall Figuerola
"Sóc del carrer Nació 19-21 al Clot-Camp de l'Arpa. A les 9.30 d'aquest matí he marxat a la feina (al Besòs) i encara no tenia llum. Tercermundista: els contestadors, gravacions i teleoperadores de Fecsa i del 010 (pagues i t'endinyen una gravació). El bar del costat de casa a les dotze de la nit tenia llum, al carrer Vidiella una guarderia a aquella hora tenia tots els llums dels patis encesos i al meu edifici ningú no té llum encara. Com es pot reclamar a Fecsa-Endesa el cost dels aliments del congelador i la nevera que deuen estar més podrits que qui sap què? Com es pot reclamar danys i perjudicis a Fecsa (jo vull que em pagui Fecsa, no l'assegurança, ja que els que em cobren religiosament el rebut són ells). A ningú no se li ha acudit fer una refotuda web perquè tothom pugui apuntar el número de pòlissa i fer una reclamació conjunta. Prou de declaracions institucionals i més eficiència. Si la central de Maragall s'ha mort que portin generadors de Saragossa, Perpinyà o València, que en tres o quatre horetes tots tindrem llum".

Laia Masllorens de la Rosa
"Patètic!! Que en ple segle XXI, submergits en avenços tecnològics (que a vegades ratllen la ridiculesa) una ciutat com Barcelona, que presumeix davant del món de ser cosmopolita i anar al davant dels temps, es paralitzi en segons i ningú no pugui respondre de forma prou contundent per solucionar-ho en poques hores!! Nosaltres (vivim davant la Sagrada Família) seguim sense llum. I aquest matí, mentre obria el contenidor de les escombraries (ho sento senyor Hereu, sé que hauria d'haver esperat a les vuit del vespre, però potser a aquella hora se'ns hagués cruspit la pudor), m'he recordat de tots aquells que sense tecnologia punta, lluiten dia rere dia per un trosset (només un petit trosset) del munt de menjar que he hagut de llençar de la meva inútil nevera."

Ramon Balaguer Sala
"La meva esposa i jo estem jubilats i jo gairebé no puc sortir de casa per problemes de mobilitat, fa 24 hores que estem sense llum, sense nevera, sense poder cuinar ni dutxar-nos, fins quan? Per cert, ja que una gran part de Barcelona no va poder veure el capítol de "Ventdelplà", ha pensat TV3 de fer-ne una repetició? Al pas que anem avui tampoc el veurem."

Loli Salvador
"A la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya l'apagada va culminar un incident anterior i és que des de les vuit del matí tot el personal estava al carrer, sense poder entrar, ja que el responsable d'obrir no va aparèixer. I quan algú va venir a obrir... apagada."

Txeta Barcelonina
"12.00 h del dimarts 23 de juliol del 2007. Residència de gent gran al Guinardó. Trenta-cinc avis sense llum, sense ascensor, sense que funcionin els avisadors per a la gent que està enllitada, sense aire condicionat amb la calor que comença a intensificar-se, tots en una sala a la planta baixa perquè no funcionen els ascensors per anar a les habitacions. El meu pare allà i jo, en canvi, puc escriure aquest mail. Tot plegat, patètic i tercermundista!"

Veïna de Gràcia
"En aquests moments no sóc a Barcelona però estic vivint molt de prop el problema perquè la meva família té un negoci (pastisseria) a Gràcia i estan desesperats. No es tracta només del fet de no poder obrir, o del fet de les vendes perdudes (avui és revetlla!!!). Es tracta de tot el que s'ha de llençar, és a dir, tot. No han pogut salvar res. Les neveres tenen una autonomia de deu hores i ja n'han passat més de 24... No crec que calgui dir res més."

Ferran Gibert i Álvarez
Llista de greuges:
"Treballo a casa amb ordinador i ja he perdut un dia de feina. Bona part del menjar de la nevera i el congelador fet malbé. Vivim en un desè pis i els dos ascensors no funcionen. Molts edificis del voltant tenen llum i, aparentment, viuen aliens a la nostra "tragèdia" temporal. Truques als operadors elèctrics i et donen informació zero. Sort en tenim de la ràdio i de les vostres emissores. Els responsables tècnics i polítics no actuen a temps i no saben què dir. La sensació és la de viure en un país tercermundista. Bé, amb això n'hi ha prou... De momeeent!!!"

Més opinions

Anar al contingut