Has patit les conseqüències de l'apagada? Explica'ns-ho (II)

Bona part de la ciutat de Barcelona i diverses localitats de l'àrea metropolitana s'han quedat sense llum. Això ha afectat els semàfors, alguns hospitals, comerços, domicilis particulars i diverses infraestructures ferroviàries. Tot plegat ha convertit la ciutat en un caos. Has patit les conseqüències de l'apagada generalitzada? Explica'ns-ho! I si n'has fet fotos, envia'ns-les.

Actualitzat

Explica'ns la teva experiència o envia'ns les teves fotos aquí!

Joana Sánchez
Sóc una ciutadana que ha patit el tall de llum durant tres dies. No vull dir res que ja no sapiguem tots, però sí voldria dir que no sé si m'emprenya més haver estat sense llum o sentir totes les excuses que sempre tenen a punt les persones que tenen càrrecs importants, ja siguin els polítics o les empreses involucrades: mai no tenen la culpa de res, però jo si m'equivoco en la meva feina haig de donar la cara.

De veritat, no sé on arribaran si no aprenen a fer bona feina però en silenci.

Jordi Benplantat
Per què quan és una empresa amb molts beneficis li diuen Endesa i quan se li cremen els transformadors li diem Fecsa?

Com sap la gent si la xarxa que s'ha cremat és de Fecsa o d'Enher?

On eren Montilla i Hereu dilluns?

Per què tots els mitjans informatius silencien que fins fa poques hores a Barcelona no funcionaven els semàfors, els mòbils, els servidors d'internet de tres barris que estaven encara a mitja llum i ho presenten com a casos esporàdics?

Per què el missatge que es dóna ara és que els clients podran reclamar si tenen factures (o sigui, si paguen amb VISA o amb targeta del Cutre Inglés), sense adonar-se que això encara perjudicarà més el petit comerç de barri en un futur?

Què es pot fer perquè la Caixa, en comptes de comprar-li vaixells al rei, compri tota la xarxa elèctrica i de telèfons de Catalunya? (No és necessari fer una OPA per comprar uns actius).

Josep Martínez Redondo

"Conseqüències de l'apagada: pitjor el remei que la malaltia. A Claret/Sicília, davant del DIR Claret, no sabem si per fer que funcionin aquestes instal·lacions, han posat un generador que porta dos 'reactors' a sobre que deixen anar una quantitat de fum impressionant, que va a parar directament a les finestres de les vivendes. El soroll és més que eixordador. Increïble. I no para a la nit. A 20 metres ja se sent la bafarada de calor. Així és impossible viure. Podeu passar a comprovar-ho. Si això és per la potència que requereix el DIR, s'hi han lluït (com amb les instal·lacions al pati interior de Massana). Gràcies per tanta vida sana… I tant de mirament per les persones."

Biel Vidal Torrent
"No he patit a causa de l'apagada però em sap greu per totes aquestes persones que en aquests moments estiguin sense llum. Espero que no torni a passar més. Ara, en aquest moment, podrien mirar el temps a la tele i anar a dormir amb llum. Que trist que una ciutat com Barcelona faci una bestiesa tant gran. Ens podem imaginar si passés a Madrid? Seria desastrós."

Ramon Creus
"En un món on tot són normatives dictatorials com la prevenció de riscos laborals, multes per petits excessos de velocitat, prohibicions de fumar, beure, etc. com si fóssim criminals i en canvi, a aquesta companyia Fecsa o com es digui, que no s'especifica si és servei públic o servei privat pels permisos de per on passen les línies, i qui els dóna i qui és el responsable, qui té més autoritat, si els ajuntaments, la Generalitat, el govern central o ells. També quina responsabilitat tenen amb tants focs provocats per les línies elèctriques?
Aquí no hi entren ni tan sols els jutges ni els polítics, no fos cas que es quedessin electrocutats. En fi, no s'aguanta de cap manera. Ah, i Catalunya som tots, no només Barcelona pel que ha passat ara. A la resta fa molts anys que ho patim sense gaire ressò.
Ja està bé. Fins aquí hem arribat. Ara bé, si això no s'atura d'arrel, molt em temo que no es podrà arreglar mai més ara que tot el país està assabentat de com s'ho estan tirant a l'esquena sense tenir cap efecte ni pagar els danys i perjudicis a ningú (si hi ha algú que cobra, nosaltres també volem cobrar ja que no ens han pagat mai amb talls i microtalls provocats a Artés–Bages des del 1985 fins al 2000).
Les seves paraules sonen de bona fe quan amb aquesta excusa miren que abaixem la guàrdia i així es tanquin en la seva cuirassa de barruts. No hi ha paraules. On són les inversions fetes per aquestes empreses?
TOTS SÓN RESPONSABLES!!! O IRRESPONSABLES? Ah, i no entrem ni en Sanitat que és un altre tema molt delicat.
AMB LA VIDA DE LES PERSONES NO S'HI JUGA."

Susana Castaño

"L'apagada es va solucionant, però avui dia 26 de juliol a molts llocs de San Martí estem sense subministrament elèctric. Què passa! Arreglen unes zones traient-nos subministrament a d'altres?"

Alicia Gonel Casado



"Hola; nosaltres ara tenim llum però cada vegada que traiem el cotxe és una odissea, com sempre FECSA-ENDESA col·loca les coses amb condicions, ens han endollat els cables d'un generador però han deixat les portes obertes i com que la trampeta està en mig de l'entrada del pàrquing és pràcticament impossible d'entrar i sortir, truco i no tinc respostes, que FECSA em pagarà els taxis per anar a la feina perquè no puc treure el cotxe del pàrquing. VOLEM SOL·LUCIONS JA!!! Però amb condicions òptimes."

Virgínia Costafreda
"Si volen obres actuals mal fetes d'Endesa només cal que vagin a la cantonada Lepant/Gran Via, on des de fa un mes estan fent una rasa per fer-hi passar una línia d'alta tensió. Com que no hi ha cap responsable qualificat estan tirant a terra part de la paret del gran col·lector d'aigües que passa pel mig del carrer Lepant i faran passar la línia d'alta tensió pel forat obert de la paret del col·lector. Quan comencin les pluges torrencials ja veurem què passarà."

Anabel Romero
"M'indigna sentir que 'la situació ja està normalitzada' quan a casa meva hem hagut de passar una tercera nit a les fosques, ens hem aixecat a les fosques i quan he marxat de casa a les 7.30 seguíem sense llum."

Víctor Cuatrecasas Freixas
"Els diaris estan publicant informació falsa. Molts veïns de Gràcia (plaça Rovira) no tenim ni hem tingut en cap moment llum. Ja portem 3 nits sense llum."

Gloria Arquillo
"Visc molt a prop del passeig Maragall i em sembla indignant, fins i tot insultant, que ahir a la nit, mentre la majoria de nosaltres suportàvem el soroll dels generadors i la incertesa de no saber si tornaríem a patir més talls, l'oficina d'un banc al mateix passeig Maragall estigués amb tots (tots!!) els llums encesos mentre els veïns i veïnes de la mateixa finca patien la tercera nit a les fosques... Aquest malbaratament no cal mai, però molt menys ara, no? Una mica de solidaritat..."

Xavi Malet
"Gràcies, Fecsa! Tres dies sense llum m'ha donat moltes coses. He fet exercici (visc en un cinquè). He vist cada nit l'Óssa Major. He tingut tranquil·litat (sense dona ni nens). He anat al cine (feia temps que no hi anava). He netejat la nevera a fons (buida es neteja millor). He anat a dormir més aviat. No he fet contaminació lumínica. Què més puc demanar? Gràcies, però un altre dia em deixeu a mi decidir què vull fer amb el meu temps."

Francesc Villegas
"Em sembla que la decisió del jutge Juan del Olmo d'imputar delicte per una simple caricatura, quan centenars de milers de persones s'han quedat sense subministrament elèctric durant 2 o 3 dies és curiosa. Citarà el jutge del Olmo, o el que correspongui, als responsables de aquesta apagada, o als responsables de rodalies de Renfe que han produït milions de pèrdues? Si tots som iguals, n'hi ha que són més iguals que altres".

Més opinions

Anar al contingut