L'escriptora J. K. Rowling, en la presentació del web www.pottermore.com. (Foto: EFE)
L'escriptora J. K. Rowling, en la presentació del web www.pottermore.com. (Foto: EFE)
Londres

Harry Potter tindrà e-book però no seqüela

Harry Potter sortirà en format d'"e-book". Les set novel·les de J. K.Rowling sobre les aventures del petit mag estaran disponibles en llibre electrònic a l'octubre i exclusivament al web www.pottermore.com, un lloc interactiu acabat d'estrenar. L'autora de la saga, fins ara molt reticent a l'entorn digital, ha acabat cedint al·legant que "els llibres electrònics són aquí i han arribat per quedar-se" i que "no pot impedir el progrés". En canvi, Rowling s'ha mostrat taxativa sobre la possibilitat que hi hagi una nova entrega de les històries de Potter.

Actualitzat
Harry Potter salta del paper al llibre digital. Després de vendre més de 400 milions de còpies a tot el món, les aventures del jove mag arribaran a l'octubre en format d'e-book. Ara bé, només estaran disponibles al nou lloc interactiu en línia Pottermore, que permetrà als lectors navegar a través de les seves històries.

L'autora d'aquesta exitosa saga de novel·les infantils, J. K. Rowling, ho ha anunciat precisament en la presentació d'aquest web, on alhora ha donat el senyal més clar fins ara que no hi haurà una vuitena part de Harry Potter. Després que l'última entrega es va publicar el 2007 a la Gran Bretanya, l'escriptora ha dit: "He tancat l'etapa de Harry i no tinc plans d'escriure una altra novel·la. N'estic bastant segura... Però va ser divertit mentre va durar".

Respecte el llançament dels e-books de Potter, Rowling ha explicat que estaran disponibles en tots els dispositius de lectura electrònica més importants. "És la meva opinió, no es pot impedir el progrés", ha afegit Rowling, que fins ara s'havia mostrat molt reticent al llibre digital.

"Els llibres electrònics són aquí i han arribat per quedar-se. Més d'un munt de gent està descarregant-se llibres electrònics per primera vegada i és miraculós per viatjar i per als nens en particular. Em sento molt bé de dur en Harry en aquest nou mitjà", ha dit ara.

L'anunci és una notícia important en el món editorial, en què Rowling té un paper rellevant després del seu rècord de vendes de la sèrie de Harry Potter. Rowling ha dit que amb Pottermore vol tornar alguna cosa als seus fans de tot el món, que van ser els primers a crear una comunitat en línia gran i influent. "També es tractava d'animar la gent a llegir més", ha afegit.


Anar al contingut