Fórmula 1

Hamilton surt reforçat de Silverstone gràcies a un triomf brillant en un Gran Premi disputat sota la pluja

Lewis Hamilton ha obtingut a Silverstone el resultat que tant ha perseguit i que tant se li ha negat en els darrers dos grans premis. Ha estat a casa seva, a la Gran Bretanya, on el pilot anglès ha sumat un triomf importantíssim per a les seves aspiracions al Mundial. Tot i sortir de la quarta plaça, Hamilton ha estat de llarg -ha doblat tothom menys els companys de podi- el millor d'una cursa que ha patit les inclemències d'un temps canviant i que ha acabat amb Heidfeld segon i Barrichello, tercer.

Actualitzat
Lewis Hamilton ha sigut el clar vencedor del Gran Premi de la Gran Bretanya de Fórmula 1. El pilot de McLaren ha completat una cursa accidentada de manera brillant i ha creuat la línia de meta havent doblat tots els contrincants excepte els companys de podi i traient més d'un minut als seus immediats perseguidors, Nick Heidfeld i Rubens Barrichello.

L'èxit del bon paper de l'anglès s'ha forjat en una sortida espectacular -qui sap si la millor en aquesta primera meitat de campionat- que l'ha situat segon. En només quatre voltes Hamilton ha passat a comandar la carrera i ja ha abandonat la part capdavantera fins al final.

I això que l'aigua primer, el diluvi després, i el sol finalment han condicionat la carrera. El moment delicat ha arribat quan ha començat a ploure de manera considerable i això ha obligat els equips a prendre una decisió important. Mentre uns han optat per canviar gomes, d'altres han apostat per mantenir-les i la pluja posterior ha beneficiat els pilots que les havien canviat. Alonso i Räikkönen, per exemple, s'han vist molt perjudicats i han hagut de fer una parada extra.

En aquest ball, moltíssims han estat els pilots que han tastat la gespa, però d'altres han aprofitat la situació caòtica per escalar posicions. Ha estat el cas de Heidfeld -que veia com el seu company, Robert Kubica, abandonava- i de Barrichello. Honda ha protagonitzat una estratègia excepcional i el brasiler -que no trepitjava un podi des del 2005- ha acabat tercer després de remuntar des de la 16a posició, només per darrere de Hamilton i Heidfeld.

Al seu darrere i a molta distància Alonso ha optat a la quarta plaça, però els errors estratègics l'han posat en una situació de desavantatge respecte a Räikkönen, quart, i Kovalainen, cinquè. Finalment, l'asturià ha estat sisè. La gran decepció ha estat, un cop més, Felipe Massa, que ha acabat tretzè i ha tingut cinc virolles.

Així doncs, el Mundial queda més ajustat que mai, amb Hamilton, Massa i Räikkönen amb 48 punts i Kubica amb 46. El capítol següent, a Alemanya d'aquí a dues setmanes.
Anar al contingut