Enfrontaments entre manifestants i policia als voltants del Rote Flora.
Milers de manifestants protesten a Hamburg pel tancament del centre cultural Rote Flora. (Foto: Reuters)
Hamburg

Hamburg declara "zona perillosa" els barris de la ciutat amb grups de l'esquerra radical

Part del centre d'Hamburg viu des de fa dies greus disturbis que han provocat que les autoritats hagin declarat "zona perillosa" diferents barris de la ciutat alemanya. La vigilància policial s'ha intensificat per actuar contra grups de l'esquerra radical. Els agents patrullen pels carrers i escorcollen qualsevol persona sospitosa d'estar al darrere dels aldarulls. L'origen dels incidents va ser el tancament del centre cultural Rote Flora.

RedaccióActualitzat

Les autoritats d'Hamburg han decidit declarar "zona perillosa" els cèntrics barris que envolten el centre cultural Rote Flora perquè la policia pugui actuar als llocs on hi ha grups de l'esquerra radical, un escenari freqüent de disturbis. Part dels cèntrics districtes d'Altona, St. Pauli i Sternschanze estan sotmesos a una vigilància policial permanent. Els agents poden escorcollar qualsevol sospitós. En només uns dies s'han fet 400 escorcolls, en què s'han confiscat objectes contundents i passamuntanyes, i hi ha hagut fins a 50 detencions temporals.

La mesura d'intensificar la presència policial es va adoptar arran dels aldarulls que van derivar en una manifestació organitzada el 21 de desembre a favor de mantenir obert el centre cultural Rote Flora. Aquest centre és un antic teatre que el 1989 va ser ocupat, de manera tolerada i acordada amb l'ajuntament. Però aquest edifici ha estat venut a una immobiliària, que n'ha demanat el desallotjament, i l'ajuntament argumenta ara que es tracta d'una propietat privada que ha de ser desocupada. La protesta d'aquell dia va enfrontar milers de manifestants i policies i va acabar amb un balanç de 150 ferits.

Després d'aquests disturbis hi va haver atacs contra comissaries i vehicles de les forces de l'ordre. Tot plegat ha provocat que les autoritats d'Hamburg hagin decidit que hi hagi un sistema d'"estat d'excepció" a la zona per poder fer escorcolls indiscriminats. La policia pretén impedir que la defensa del centre cultural acabi en aldarulls com els de la dècada del 1980 a diferents edificis ocupats per joves al costat del Rote Flora.

 

Anar al contingut