Gaza

Hamas retira la seva milícia de Gaza per posar fi als enfrontaments amb Al-Fatah

El grup islamista Hamas, que lidera el govern de l'Autoritat Nacional Palestina, ha ordenat retirar la seva milícia de la ciutat de Gaza. El ministre de l'Interior ha ordenat la retirada d'aquesta força formada per 3.000 homes que ell mateix havia ordenat desplegar fa pocs dies. Amb aquesta decisió es pretén acabar amb els enfrontaments que s'estan produint amb les milícies del moviment Al-Fatah.

Actualitzat

El ministre de l'Interior del govern palestí ha anunciat que la força de seguretat creada fa pocs dies es retirarà avui dels carrers de la franja de Gaza per facilitar el diàleg entre els palestins. Fa alguns dies el ministeri de l'Interior palestí encapçalat per Hamas va decidir crear i armar un grup d'uns 3.000 homes destinats a contrarestar el poder de la policia i dels milicians a les ordres del partit Al-Fatah del president Mahmud Abbas.

La coexistència de les diverses faccions havia provocat enfrontaments i almenys deu víctimes mortals als carrers de Gaza, cosa que va portar a la celebració d'una reunió de "diàleg nacional" entre membres del govern de Hamas i de la presidència d'Al-Fatah per evitar una possible guerra civil. La retirada de les forces armades pot fer tornar la calma als carrers de la franja de Gaza.

Anar al contingut