Haití després del devastador terratrèmol del 2010 (Reuters)
Haití després del devastador terratrèmol del 2010 (Reuters)

Haití suspèn dos mesos les activitats d'Oxfam per l'escàndol sexual

El govern haitià considera que els fets atempten contra la "dignitat" del poble

Actualitzat

Haití ha suspès les activitats de l'organització britànica Oxfam al país caribeny durant dos mesos. Ho ha fet arran de les investigacions que van revelar que directius i cooperants de l'ONG hi van contractar prostitutes després del terratrèmol del 2010 que va devastar el país.

El ministre de Planificació i Cooperació Exterior, Aviol Fleurant, ha anunciat aquesta mesura en un comunicat en què diu que "els fets atempten greument contra la dignitat del poble haitià."

La vice-directora executiva de l'organització humanitària britànica Oxfam, Penny Lawrence, ja va presentar la dimissió la setmana passada.

Segons una investigació publicada per "The Times" el 9 de febrer, membres d'Oxfam haurien organitzat festes amb prostitutes durant la missió pel terratrèmol d'Haití del 2010, que va deixar 220.000 morts, 300.000 ferits i 1,5 milions de persones sense casa. La investigació constatava que l'ONG en tenia constància i ho hauria tapat.

El diari "The Observer" també va revelar acusacions que treballadors de l'ONG ja havien contractat prostitutes el 2006 al Txad, quan el responsable de l'organització al país era el mateix que dirigia la missió a Haiti el 2010, el belga Roland van Hauwermeiren.

ARXIVAT A:
Corrupció
Anar al contingut