Port-au-Prince

Haití intenta tornar a la quotidianitat enmig del caos i la mort

Els damnificats pel terratrèmol d'Haití intenten reprendre un certa quotidianitat. I això comença per recuperar un sostre, un lloc on viure, cosa que fan manualment. D'altra banda, l'ONU i els Estats Units continuen centrant esforços per repartir menjar i trobar els últims supervivents, malgrat que les esperances de localitzar algú amb vida són cada cop més minses. El balanç de morts no para de créixer i créixer i ja és de 150.000, segons les últimes informacions.

Actualitzat
Desplegament militar a Cité de Soleil, el barri més pobre i conflictiu de la capital haitiana. La missió: repartir l'ajuda bàsica entre els damnificats pel sisme. Aigua, menjar i medicaments, que dotze dies després del sisme continuen arribant amb comptagotes. Crítiques per la lentitud en la distribució i crítiques també per les imatges de la presència massiva de soldats nord-americans, uns 20.000, que no ha agradat gens a alguns països. Malgrat les cues i els militars intentant posar ordre, s'han viscut moments de tensió quan algunes persones han intentat aconseguir l'ajuda.

Els damnificats són ara la prioritat principal. El govern dóna per acabades les tasques de rescat. Però els equips internacionals creuen que encara hi ha esperança i es basen en imatges com la del rescat a la matinada d'un jove de 21 anys. Emmanuel ha passat 12 dies sota la runa i ha enviat un missatge als equips de rescat demanant-los "que no s'aturin, perquè poden trobar gent com jo. Podria haver sobreviscut dos o tres dies més atrapat, potser també hi ha més gent viva i els poden trobar".

Ningú ho sap del cert, com tampoc el nombre de víctimes sepultades. El govern parla ja de 150.000, però la xifra només és de la rodalia de Port-au-Prince.
Anar al contingut