Port-au-Prince

Haití declara el còlera un problema de seguretat nacional després que ha pujat el nombre de morts

Les autoritats sanitàries d'Haití han informat que puja el nombre d'afectats de còlera al país i han declarat l'epidèmia un "problema de seguretat nacional". Els hospitals de la capital haitiana n'han detectat 120 casos més en un parell de dies. El còlera ja ha deixat 583 víctimes mortals, i hi ha 3 milions de persones amenaçades per l'epidèmia. Dels més de 9.000 casos diagnosticats, 6.000 provenen de regions agrícoles.

Actualitzat
El director general del Ministeri de Salut Pública del país ha assegurat que "l'epidèmia ha passat de ser una simple urgència humanitària a ser un problema de seguretat nacional" per a una població empobrida que, a més, ha patit aquest cap de setmana passat el pas de l'huracà "Thomas", que ha deixat 21 morts, 9 desapareguts i nombrosos danys materials.

L'alt càrrec ha afegit que "farà falta molt temps per controlar l'epidèmia" i s'ha mostrat especialment preocupat pel fet que s'estén a regions que fins ara no estaven afectades, com és el cas del sud del país. També ha admès que a totes les zones on s'han detectat focus de còlera "hi ha problemes d'higiene" i ha fet una crida a "reforçar la sensibilització" per fer front a un "problema de seguretat nacional".

Quan falten quinze dies per a les eleccions presidencials i legislatives a Haití, desenes de persones han sortit al carrer per reclamar responsabilitat al govern. Sospiten que les autoritats estan amagant la veritable xifra de morts i han cridat consignes com "A Haití no hi ha estat" i "Si no hi ha solució a l'epidèmia no anirem a les eleccions".



VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut