La privacitat de les dades de Facebook, en entreditLa privacitat de les dades personals dels usuaris a Facebook, en entredit
La privacitat de les dades personals dels usuaris a Facebook, en entredit

Facebook reconeix que l'atac informàtic de fa 15 dies va afectar 30 milions de persones

RedaccióActualitzat

L'empresa nord-americana Facebook ha reconegut que l'atac informàtic a la seva xarxa social, que va passar ara fa 15 dies, podria haver deixat al descobert dades de 30 milions d'usuaris.

Facebook ha explicat que d'aquests 30 milions de persones, 15 milions haurien tingut exposats els seus noms i els seus detalls de contacte personal. De 14 milions d'usuaris, se n''haurien posat al descobert el nom i cognom. Del milió restant, no se n'hauria aconseguit res.

Facebook ha reconegut que els pirates informàtics van intentat accedir a la informació a través de les llistes de contactes de 400.000 usuaris.

Segons Facebook, aquesta filtració no va afectat Messenger, Oculus, Pages, Instagram, WhatsApp, Workplace, ni pagaments.

Facebook assegura que l'origen de l'atac era en la vulnerabilitat del seu codi que existia des del 2017, però que el problema es va solucionar dos dies després de l'atac.

Tots els comptes afectats han hagut de canviat les contrasenyes com a primera mesura de seguretat.

En un primer moment, s'havia dit que l'atac havia afectat 50 milions de comptes.

ARXIVAT A:
FacebookXarxes socials
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut