Barcelona

Habitatge, joventut i bilingüisme centren la precampanya a l'alcaldia de Barcelona

L'habitatge, la participació i el bilingüisme centren l'agenda dels candidats a l'alcaldia de Barcelona l'últim cap de setmana abans de l'inici de la campanya electoral. Acompanyat de voluntaris de diferents ONG, el candidat del PSC, Jordi Hereu, s'ha compromès a crear un programa d'ajudes per als joves que col·laborin directament en països estrangers o a través d'organitzacions internacionals.

Actualitzat

Per la seva banda, Xavier Trias (CiU) ha participat en la presentació de les propostes d'habitatge a Sant Cugat del Vallès, una població que segons la federació és el millor exemple d'una correcta política d'habitatge. En canvi, l'alcaldable d'Esquerra, Jordi Portabella, ha proposat arribar a un pacte amb el sector turístic perquè els professionals d'aquest àmbit es comprometin a desenvolupar la seva activitat de manera sostenible, reduint el consum d'aigua i energia.

De cohesió ha parlat el candidat popular, Alberto Fernández Díaz, que ha afirmat que "el tripartit castiga els barris on no se'ls vota amb menys inversió i menys manteniment dels serveis", com seria el cas de l'Eixample, les Corts i Sarrià-Sant Gervasi. Segons Fernández Díaz, la zona del Fòrum ha absorbit el 47% de les inversions municipals, en detriment dels altres barris.

L'ecosocialista Imma Mayol ha admès a la mostra d'entitats de Sants-Montjuïc que la manera com s'ha produït el traspàs del castell de Montjuïc li ha fet perdre la confiança en el PSC. Tanmateix, l'ecosocialista s'ha mostrat "confiada" de poder-la recuperar "de cara a un nou acord de govern". Mayol també ha aprofitat per fer balanç de la gestió de residus amb algunes associacions de veïns.

La candidata de Ciutadans - Partit de la Ciutadania, Esperanza García, ha presentat un manifest perquè el ciutadà pugui dirigir-se a l'administració tant en català com en castellà. La formació ha convocat una concentració demanant el bilingüisme institucional, que ha comptat amb la presència de diversos intel·lectuals inspiradors del partit antinacionalista.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut