Esplugues de Llobregat

Habitatge i immigració centren el xat electoral amb Laia Ortiz

L'habitatge i la immigració, a més dels possibles pactes postelectorals, han estat les qüestions principals de la conversa de la coordinadora nacional de Joves d'Esquerra Verda - Joves amb Iniciativa i candidata d'ICV número 6 per Barcelona, Laia Ortiz, amb els usuaris d'aquest portal. D'aquesta manera, Ortiz ha inaugurat els xats electorals del portal informatiu de la CCRTV. Els ecosocialistes creuen que el problema de l'habitatge s'ha de tractar "com un dret a accedir a una vivenda digna" i reivindiquen en aquesta matèria l'obra del govern tripartit engegant "mesures per poder fer habitatge de construcció directa".

Actualitzat
Ortiz ha defensat un pla integral per combatre l'especulació, que inclogui ajudes al lloguer d'acord amb la renda, la creació d'un parc públic d'habitatges assequibles, ajudes a la rehabilitació i reserves de sòl en totes les promocions per habitatge assequible. La candidata d'ICV-EUiA també ha apostat per combatre l'especulació mitjançant mesures legals perquè els pisos buits que no estan en ús es posin al mercat de lloguer.

Laia Ortiz ha diferenciat les iniciatives dels ecosocialistes en polítiques socials de les que proposa CiU. La número 6 per Barcelona ha criticat les mesures de la federació nacionalista perquè "no van a l'arrel" dels problemes: "des de CiU es defensen polítiques de xecs i, en canvi, des d'ICV creiem que hem de garantir l'accés universal a aquests drets".

La candidata ecosocialista també ha parlat sobre polítiques d'immigració i ha apostat per "una immigració regulada i controlada per tal de garantir els drets a les persones que vénen". Segons Ortiz, "l'únic efecte crida" que hi ha als països del sud és "una diferència en l'esperança de vida de 35 anys". Laia Ortiz veu necessari un "estat de benestar fort" per afrontar el repte de la immigració que permeti "donar drets i fer polítiques d'acollida real", ja que creu que "ningú es pot integrar en una comunitat" si se li neguen "els drets de ciutadania".

Un nou tripartit

Sobre els pactes postelectorals, Ortiz ha descartat un acord entre els tres partits d'esquerres que sigui "exactament el mateix pacte amb la mateixa correlació de forces", i ha apostat perquè un nou govern d'esquerres s'assenti "sobre unes bases diferents". Tanmateix, la candidata ha defensat el perfil propi mantingut per la formació ecosocialista dins del tripartit i ha enumerat el decret de transgènics, el túnel de Bracons, el Pla d'Insfraestructures, la Xarxa Natura i el copagament de la sanitat com a exemples de qüestions en què ICV s'ha distanciat del PSC.

Laia Ortiz és optimista sobre les perspectives electorals d'ICV-EUiA i, durant la conversa amb els lectors de telenoticies.cat, s'ha mostrat convençuda que els ecosocialistes aconseguiran representació parlamentària a la circumscripció de Lleida. Ortiz també ha assegurat que "la sorpresa de les eleccions serà ICV-EUiA" i que les enquestes revelen que el creixement de la formació "està assegurat".

Ortiz també ha fet broma amb la possibilitat d'aparèixer en el cartell electoral de la mateixa manera que ho fa el candidat de Ciutadans-Partit de la Ciutadania, Albert Rivera, i ha reconegut que li costaria "molt" exhibir-se d'aquesta manera "per tot Catalunya".
Anar al contingut