GVC Gaesco informa

Actualitzat
La notícia que l'agència de qualificació Moody's posava en vigilància negativa la qualificació creditícia d'Espanya ha tornat a marcar el desenvolupament de la setmana en els mercats de renda variable de les anomenades economies perifèriques.

Cal remarcar que, per descomptada, la notícia ha tingut un impacte relativament moderat en l'evolució del mercat, però ha tallat una recuperació iniciada fa dues setmanes quan Jean-Claude Trichet va anunciar que el BCE mantindria les subhastes de liquiditat existents destinades al sector bancari.

De la mateixa manera, la negativa alemanya i francesa a la creació d'un eurobò, unit a un BCE cada cop mes decidit a deixar clar que, en contra de la política de la FED, en cap cas iniciarà una compra de massiva de bons, ha tornat a tensionar la cotització dels CDS d'aquelles economies de l'eurozona mes afectades pel risc país.

Consegüentment, el mercat de divises ha tornat a cotitzar una devaluació del dòlar respecte a l'euro, descomptant que, de manera oposada a la política monetària contractiva del BCE, la FED no dubtarà a expandir si fos necessari un cop més el seu balanç amb el que ja es preveu com a QE3. Tècnicament l'euro ha començat un rebot respecte al dòlar des dels nivells d'1,30 fins a la zona actual d'1,335, recuperant part del terreny perdut durant l'episodi d'Irlanda.

Sembla clar que només la incertesa sobre la moneda única europea, en molts casos alimentada pels mateixos polítics, pot posar fre a la devaluació del dòlar respecte a l'euro.

Seguint la mateixa anàlisi, l'Ibex ha tornat a buscar suport sobre la zona dels 10.000 punts, en contraposició amb un DAX que està atacant els 7,.000 seguint una clara tendència alcista que el podria portar a buscar la zona de màxims del 2007.

En aquest entorn, on el creixement mundial està clarament liderat per les economies emergents, és important remarcar el comportament del Hang Seng, l'índex de referència xinès, que ha experimentat un retrocés des de la zona dels 24.900 punts fins als actuals 22.700, que no sembla posar en perill la seva tendència principal alcista, però que en tot cas és un reflex de les mesures adoptades per l'administració xinesa en un intent de refredar l'economia i frenar el creixement de la inflació.

Antoni Bellfill
Gestor de Patrimonis
Anar al contingut