Luis de Guindos, aquest dimecres, durant la seva intervenció al Congrés (EFE)
Luis de Guindos, aquest dimecres, durant la seva intervenció al Congrés (EFE)
Madrid

De Guindos descarta deslocalitzacions d'empreses perquè la independència és "irracional"

El ministre d'Economia considera que els inversors no es plantegen una Catalunya independent

RedaccióActualitzat

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, creu que els inversors internacionals no treballen amb l'escenari d'una Catalunya independent, ni tampoc les grans agències de qualificació. Segons ha dit aquest dimecres al Congrés, això explica que el procés sobiranista no estigui tenint repercussions econòmiques negatives.

El ministre també remarca que, en aquests moments, les multinacionals no es plantegen deslocalitzar les seves seus. Una tesi que De Guindos ha mantingut inalterable en els últims anys.

"No hi ha hagut moviments importants de deslocalització, entre altres raons perquè els inversors consideren irracional aquest escenari [la independència] i saben que no succeirà. Més enllà de la legalitat, des del punt de vista econòmic la secessió no tindria el més mínim sentit."

De Guindos té previst desplaçar-se els pròxims dies a Barcelona per mantenir reunions amb diverses empreses i la Cambra de Comerç d'Alemanya, segons ha explicat ell mateix.

El conseller delegat del Sabadell i la seu social de les empreses

Jaume Guardiola, conseller delegat de l'entitat catalana, creu que algunes empreses canviarien de domicili social en cas d'independència però pensa que només seria un canvi nominal, i que el personal i l'activitat es mantindrien a Catalunya "perquè hi ha unes inversions ja fetes".

Guardiola contestava així a preguntes d'altres participants en un fòrum de lideratge empresarial a Bilbao. També ha explicat que "la situació actual provoca nervis i preocupació", tot i que creu que, de moment, això encara no ha influït en la presa de decisions.

L'última reforma de la llei de societats, aprovada el maig del 2015, ja preveu que una empresa pugui canviar de domicili social ràpidament, per decisió del consell d'administració, sense sotmetre abans aquesta decisió a la junta d'accionistes.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut