Luis de Guindos, ministre d'Economia, Competitivitat i Indústria
Luis de Guindos, ministre d'Economia, Competitivitat i Indústria
Madrid

De Guindos: continua a Economia i suma Indústria

RedaccióActualitzat

Luis de Guindos continua al capdavant d'Economia i Competitivitat i li suma Indústria. És una de les cares més visibles de la recuperació després de sanejar la banca i negociar amb Brussel·les per evitar un rescat total de l'economia espanyola.

Fa poc es va apuntat un triomf a la capital europea en lliurar-se d'una multa per no haver aplicat mesures suficients per reconduir el dèficit de 2015.

Independent a les llistes del PP, va arribar al govern procedent del sector de les finances, de Lehman Brothers, i ha defensat a tort i a dret la recuperació de l'economia espanyola.
A Brussel·les, ha aconseguit cultivar la imatge de tècnic amb bons contactes, allunyat de polèmiques. I tant en públic com en privat, presumeix d'haver ajudat la Generalitat a superar algun tràngol amb el deute a curt termini.

De Guindos incorpora Indústria, i els nomenaments d'avui són per a ell una petita victòria davant Cristóbal Montoro, que es manté a Hisenda, però perd Administracions Públiques. Una doble cartera des d'on havia topat, més d'un cop, amb el govern català. Ara, en qualsevol cas, continuarà decidint sobre el finançament autonòmic.

Anar al contingut