Madrid

Guillermo Zapata dimiteix com a responsable de Cultura però mantindrà l'acta de regidor

Guillermo Zapata surt del govern municipal de Manuela Carmena per no "fer mal" al projecte del seu partit, Ahora Madrid

RedaccióActualitzat

Guillermo Zapata, fins ara regidor de Cultura i Esports de l'Ajuntament de Madrid, surt del govern municipal de Manuela Carmena però mantindrà l'acta de regidor. D'aquesta manera, vol tancar la polèmica oberta pels tuits que va fer el 2011 en què es burlava de l'holocaust jueu i de la víctima d'ETA Irene Villa.

El regidor ha dit en roda de premsa que enviarà cartes de perdó a les "persones dolgudes" pels seus tuits, com a la comunitat jueva, i ha assegurat que "no és antisemita".

Zapata ha volgut aclarir que "refusa tot tipus de violència". El regidor ha afegit que "mai ha sentit cap afecte pel terrorisme de cap tipus". També ha indicat que "ningú l'ha convidat a marxar" i que la decisió és fruit d'un "procés col·lectiu" i després de parlar-ne amb l'alcaldessa.

Carmena accepta la dimissió de Zapata pels seus tuits ofensius

La nova alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ja ha hagut d'apagar el primer foc, 48 hores després de prendre possessió del càrrec. Carmena ha acceptat la dimissió que li ha presentat el regidor de Cultura i Esports Guillermo Zapata, pels acudits ofensius sobre les víctimes del terrorisme i l'holocaust que va fer fa quatre anys per Twitter. Carmena decidirà ara si Zapata passa a ocupar una altra tasca al consistori.

Carmena creu que "la visió sobre l'humor negre" del regidor d'Ahora Madrid Guillermo Zapata aconsella que "pugui tenir altres feines" que no siguin "les de responsable de Cultura". Carmena ha dit avui: "Guillermo no és un problema, s'haurà de buscar la manera de poder rendibilitzar millor la seva actuació (...), però en principi no és un problema."

Aquests dies s'han fet públics els missatges ofensius contra els jueus i la víctima d'ETA Irene Villa enviats per Zapata, que s'ha disculpat i ha tancat el seu compte de Twitter. Als tuits hi deia, per exemple: "Com ficaries cinc milions de jueus en un 600? Al cendrer", o "Han hagut de tancar el cementiri de les nenes d'Alcàsser perquè no hi vagi Irene Villa a buscar recanvis." Guillermo Zapata els va escriure com a acudits "vells" que van circular en aquell moment i que eren "profundament incorrectes per la seva crueltat", assegura el regidor.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut