Sant Joan Despí

Guillem López Casasnovas, preocupat per l'ús polític de qüestions tan sensibles com l'estabilitat financera

L'economista espera que el governador del Banc d'Espanya no utilitzi la seva intervenció al Senat per actuar amb bel·ligerància contra el procés d'independència

Actualitzat

El catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra, Guillem López Casasnovas, es mostra preocupat per l'ús polític de qüestions tan sensibles com l'estabilitat financera.

En declaracions a "L'entrevista del diumenge", del canal 3/24, López Casanovas ha contestat el comunicat en què la gran banca espanyola amenaça de marxar de Catalunya en cas d'una declaració unilateral d'independència i adverteix del risc que el país es quedi sense accés a finançament.

"És una cosa molt delicada i estan actuant com si fossin peces d'artilleria. A mi no m'agrada, però els toca a ells decidir-ho."

Aquestes declaracions van en la línia de les que ja va fer el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que també va fer servir el mot "artilleria".

L'economista, que forma part del consell de govern del Banc d'Espanya, afegeix que espera que el governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, que aquesta setmana vinent ha de comparèixer davant del Senat, no utilitzi la seva intervenció per actuar amb bel·ligerància contra el procés d'independència de Catalunya.

López Casasnovas ha recordat que el governador de la institució ha alertat altres vegades que la secessió perjudicaria totes dues parts.

"Ell que sempre diu que la falta d'acord farà que el petit prengui mal i el petit també. Ningú en sortirà airós, d'una qüestió com aquesta."

De tota manera, López Casasnovas ha dit que, davant d'una qüestió tan delicada, espera que Luis María Linde no actuï pressionat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut