Guia ràpida per reclamar les clàusules sòl

RedaccióActualitzat

Com reclamar?

El banc estarà obligat a comunicar als afectats que tenen clàusula sòl que tenen l'opció d'anar a l'oficina a negociar la devolució dels diners cobrats de més. És una decisió voluntària del client, que engega un procés de tres mesos per tancar un acord amb el banc i cobrar els diners.

Quin és el procés?

El banc presentarà una oferta al client, que pot passar per la devolució dels diners cobrats de més des de l'inici o bé una compensació en espècies. Aquí el ventall pot ser més ampli i fet a mida de cada client, com ara. Pot passar per una reducció de les quotes futures de la hipoteca, amortitzar part del préstec o millorar les condicions de la hipoteca o altres productes, com ara dipòsits. El client tindrà 15 dies per pensar-s'ho.

Si la resposta és sí....

S'acaba el procés extrajudicial. Però s'ha d'estar atent amb Hisenda, perquè s'hauran de fer declaracions complementàries per les deduccions desgravades per compra de vivenda habitual.

Si la resposta és no...

Si no s'està d'acord amb la proposta del banc, el client pot portar la reclamació a judici. En aquest cas, es recuperaran els diners si el jutge considera que la clàusula no va ser transparent, i haurà de decidir qui paga les costes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut