Alfonso Guerra (EFE)
Alfonso Guerra (EFE)

Guerra titlla de franquistes, corruptes i beneits els dirigents nacionalistes

Alfonso Guerra demana aplicar l'article 155 per frenar "els excessos dels secessionistes" a Catalunya

RedaccióActualitzat

L'exvicepresident del govern espanyol i ex-número dos del PSOE Alfonso Guerra carrega contra el nacionalisme i l'independentisme català des de la seva columna d'opinió. En un article a la revista "Tiempo", Guerra considera que els dirigents catalans són "l'únic franquisme que queda" i vincula el referèndum amb una estratègia per tapar la corrupció.

L'escrit de Guerra critica Mariano Rajoy perquè encara no ha aplicat l'article 155 de la Constitució per frenar "els excessos dels secessionistes" a Catalunya.

"Cada dia es fa més difícil entendre la seva paràlisi davant la manifesta rebel·lia del nacionalisme català contra les lleis."

De fet, Guerra titula el seu article "El moment d'actuar". En el text assegura que l'independentisme només serveix per tapar la corrupció.

"Resulta patètic contemplar aquest grup de polítics embolicats en la teranyina de la corrupció buscant desesperadament escapar-se de la justícia espanyola per un procediment insòlit: desconnectant Catalunya d'Espanya per esquivar la presó."

Guerra hi suma un altre insult. Diu que la Generalitat ha arribat ara "a la descaradura dels delinqüents més murris" fent-ho tot "mitjançant ordres verbals perquè no quedin en els escrits les proves del delicte".

L'exdirigent socialista acusa el govern català d'estar fent "un cop d'estat" mentre parla de democràcia, quan, en realitat, adverteix, "l'únic franquisme que queda a Espanya el representen els dirigents nacionalistes".

"Nació de nacions", una beneiteria

Guerra, coincidint amb el congrés del PSOE, diu que no es podran "calmar les ànsies secessionistes acceptant aquest estrany ésser artificial de l'Espanya nació de nacions". L'exdirigent socialista es pregunta quantes nacions hi ha i diu que les afirmacions dels nacionalistes són "una beneiteria".

Guerra també critica el cartell de Resisteix Lleida que titlla d'"enemics de Catalunya" dirigents com  Inés Arrimadas, Xavier García Albiol, Miquel Iceta i Lluís Rabell. L'exvicepresident afirma que "les patrulles nazis feien el mateix a la dècada dels anys trenta del passat segle".

Anar al contingut