La policia científica treballa en el pis del barri de Sant Cosme on han mort a trets dues persones
La policia científica treballa en el pis del barri de Sant Cosme on han mort a trets dues persones
El Prat de Llobregat

Guerra entre clans dominicans: sis morts en un any a Barcelona i l'àrea metropolitana

Els dos morts al barri de Sant Cosme del Prat són els últims d'una guerra pel control de la droga entre clans dominicans

RedaccióActualitzat

Sis morts violentes, totes per arma de foc, i totes a Barcelona i l'àrea metropolitana. Totes les víctimes són de nacionalitat dominicana. Els assassins, segons les investigacions dels Mossos d'Esquadra, amb tota probabilitat, també.

En aquest cas, la nacionalitat és una part important de la notícia, perquè els motius dels crims responen a una guerra interna entre clans dominicans que lluiten pel control del tràfic de drogues, un conflicte amb ramificacions a diferents ciutats europees i a la República Dominicana.

Algunes informacions situen l'inici de tot el conflicte entre bandes en el robatori d'una partida de droga a Holanda. Sis homicidis en 12 mesos a Barcelona i l'àrea metropolitana:

Cas 1 - El primer dels assassinats a Catalunya es va cometre fa tot just un any, el 22 d'abril del 2016, en una discoteca de Barcelona, Koko Premium Club, del Paral·lel. Un home dominicà mor assassinat a trets. Els Mossos ho investiguen i detenen una persona relacionada amb aquesta mort.

Cas 2 - Passen uns mesos i el 28 de novembre un home de 36 anys apareix mort a l'interior d'un cotxe a l'Hospitalet de Llobregat. La víctima també és de nacionalitat dominicana.

 

 

Cas 3 - Un mes després, l'1 de gener del 2017, té lloc l'acció més violenta, davant el bar Platinum, en plena avinguda Meridiana, a Barcelona. Un home dispara diversos trets des d'un cotxe contra els ocupants d'un Honda Civic que estava aturat davant el bar. Mata un dels cinc ocupants i fereix un altre home i una dona.

 

 

Cas 4 - L'escalada de morts i venjances puja de to i el 28 de març apareix un altre mort, aquesta vegada en un descampat de Sant Joan Despí, amb un tret al cap. El cos el van trobar en un polígon industrial a prop de l'autopista B-23, amb les mans lligades i una bossa al cap.

 

 

Cas 5 - No ha passat ni un mes i aquest dijous a la nit els trets s'han sentit al Prat de Llobregat, al barri de Sant Cosme. Dos morts més, dominicans, i una dona ferida greu d'un tret al coll.

Els Mossos han destinat un grup especific d'homicidis a investigar, i aturar, aquesta escalada de violència i mort, però els fets semblen demostrar que els assassins van un pas al davant de la policia en les seves revenges.

Sembla que aquesta guerra entre clans també s'està lliurant en altres ciutats europees i a la República Domicana. La col·laboració entre cossos policials resulta crucial per poder aturar aquesta cadena de venjances violentes que a Catalunya ja ha causat sis morts en un any.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut