Els EUA gravaran amb nous aranzels les importacions d'alumini i acer europeus
Brussel·les

Guerra comercial de la UE, Mèxic i el Canadà amb els EUA pels nous aranzels

Europa anuncia represàlies i podria gravar els texans, les Harley-Davidson o la crema de cacauet

RedaccióActualitzat

Guerra comercial entre Europa, el Canadà i Mèxic amb els Estats Units després que avui entrin en vigor els nous aranzels del 25% i el 10% que l'administració Trump imposa a les importacions d'alumini i acer europeus.

La Unió Europea, el Canadà i Mèxic anuncien represàlies immediates per les mesures proteccionistes imposades pel president nord-americà.

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha qualificat la decisió del govern de Trump d'inacceptable i ha comunicat que respondrà amb la mateixa moneda: ja han avançat mesures que afectarien productes nord-americans, com ara les motocicletes Harley- Davidson, els texans o la crema de cacauet, entre d'altres.

Juncker ha assegurat que les restriccions unilaterals de Donald Trump són "injustificades i contràries" a les normes de l'Organització Mundial del Comerç (OMC), on ja ha anunciat que recorrerà. Juncker afirma que la decisió és "proteccionisme, purament i simplement", i ha recordat que durant els darrers mesos s'ha intentat negociar amb els Estats Units per resoldre el problema de l'excés de capacitat del sector siderúrgic.

Mèxic i el Canadà també han contraatacat i ja han avançat que també taxaran la importació de diversos productes nord-americans.

El Fons Monetari Internacional (FMI) adverteix als EUA que, amb una guerra comercial llarga, "tothom hi perd" i demana als seus aliats que resolguin les seves diferències de manera "constructiva" abans d'imposar nous aranzels.

ARXIVAT A:
Trump Unió Europea
Anar al contingut