Munic

Guardiola ocuparà un dels últims llocs a la llista conjunta de CDC, ERC i entitats per al 27-S

L'entrenador del Bayern, soci de l'ANC i Òmnium, se situarà molt probablement en una de les últimes posicions

Actualitzat

L'exentrenador del Barça i actual entrenador del Bayern, Pep Guardiola, anirà a la llista conjunta del 27-S de Convergència i Esquerra, que encapçalarà Raül Romeva, i molt probablement ocuparà un dels últims llocs.

Guardiola, que és soci de l'ANC i d'Òmnium Cultural, donarà suport així des d'un lloc simbòlic a la candidatura sobiranista que vol impulsar la independència de Catalunya.

L'eurodiputat de CDC Ramon Tremosa ha anunciat en un tuit que Guardiola tancaria la llista, i tot apunta que el de Santpedor ocuparà un dels darrers llocs al final de la llista.

De moment però, ERC no confirma la presència de l'actual entrenador del Bayern al final de la llista, però ha assegurat que li agradaria. Sergi Sabrià, portaveu dels republicans, ho ha dit en declaracions als mitjans aquest dilluns al matí:

"Estaríem molt orgullosos que hi pogués ser. Igual que estaríem molt orgullosos que hi pogués ser l'Eduardo Reyes (de Súmate). Justament per això que dèiem, que hem d'intentar fer la llista més oberta possible".

Precisament aquesta tarda es farà la presentació conjunta de la llista que integren Convergència, Esquerra Republicana, Òmnium i l'ANC. El nom de Guardiola i la posició en què anirà podrien ser anunciats oficialment en l'acte que es farà aquesta tarda a la terrassa del Museu d'Història de Catalunya, a Barcelona.

Guardiola s'ha posicionat a favor del procés sobiranista nombroses vegades. El de Santpedor va viatjar des de Munic al novembre passat per participar a la consulta del 9-N (en aquest vídeo se'l pot veure dipositant el vot).

L'exentrenador blaugrana també ha donat suport a les manifestacions massives dels darrers anys organitzades per l'ANC l'11 de Setembre. A la del 2012 va enviar-hi un vídeo des de Nova York, i també va animar a participar en la Via Catalana del 2013.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut