La consellera de Governació, Meritxell Borràs, amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els tinents d'alcalde Jaume Collboni i Janet Sa…
La consellera de Governació, Meritxell Borràs, amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els tinents d'alcalde Jaume Collboni i Janet Sanz al fons, durant la reunió de la comissió mixta Ajuntament-Generalitat del 6 de juny de 2016. (Horitzontal)

Guàrdia Urbana i Mossos crearan patrulles mixtes "regulars" per intensificar la pressió sobre el top manta a Barcelona

Actualitzat

ACN Barcelona.-Guàrdia Urbana de Barcelona i Mossos d'Esquadra actuaran "conjuntament" contra la venda ambulant il·legal i el fenomen del top manta amb noves patrulles mixtes i "regulars" a la ciutat, especialment a l'interior del Metro i a les zones marítimes i del port. Així ho han acordat l'Ajuntament i la Generalitat en la reunió de la seva reunió bilateral, celebrada aquest dimecres, i així ho han anunciat l'alcaldessa, Ada Colau, i la consellera de Governació, Meritxell Borràs. Per la seva part, Colau ha acudit a la robada exigint major col·laboració per part dels Mossos en aquest tema i més coordinació policial per abordar el fenomen. La consellera, però, tot i oferir tota la col·laboració des del Govern, ha retret a l'alcaldessa que la gestió de l'espai públic és una competència municipal, i ha explicat que en la reunió el consistori ha "reconegut que hi ha hagut un efecte crida" que ha portat més manters a Barcelona després dels "missatges contradictoris" de l'Ajuntament.

El problema de la venda ambulant il·legal i dels manters ha centrat part de la reunió de la comissió mixta Generalitat-Ajuntament de Barcelona d'aquest dimecres. De fet, hi havia participant els responsables de la Guàrdia Urbana, el comissionat Amadeu Recasens, i el dels Mossos d'Esquadra, el seu director Albert Batlle. Colau ha explicat, després de la trobada, que hi ha un "diagnòstic compartit" entre l'Ajuntament i la Generalitat, i que cal "intensificar la coordinació i les campanyes dirigides als consumidors". I aquesta ha estat, precisament, la petició que ha fet dins la reunió. És per això que Mossos i Urbana han decidit que "treballaran per intervenir conjuntament" amb patrulles mixtes a les zones marítimes, al port de Barcelona i al Metro de la ciutat. "Seran dispositius regulars, no un de puntual, hi haurà una intensificació dels dispositius conjunts, i una reunió setmanal per coordinar els dos cossos policials", ha explicat Colau.En aquest sentit, la consellera de Governació ha dit que el Govern augmentarà la seva "col·laboració" amb la Guàrdia Urbana perquè així se li ha demanat, però ha volgut remarcar que els seus agent "ja feien tot el possible dins de les seves competències". A més, Meritxell Borràs ha volgut retreure a Ada Colau que fins ara la seva actitud en aquesta qüestió no hagi estat la que el Govern considerava adequada. És per això que la consellera ha celebrat que en la reunió l'Ajuntament hagi "reconegut" que el top manta "és un problema greu i que després de temps amb missatges contradictoris es veu clarament que és un problema que existeix". De la mateixa manera, Borràs ha explicat que a la trobada bilateral, el consistori "ha reconegut que hi havia hagut un efecte crida, amb més de 800 manters a Barcelona". Després de garantir, però, la "màxima implicació" dels Mossos en els nous dispositius, la consellera ha matisat que aquesta actuació va "lligada a que la Guàrdia Urbana actuï perquè el fenomen no es desplaci a altres punts de la ciutat". I és que Borràs ha recordat a Colau que "la gestió de l'espai públic és una competència que no és de la Generalitat, sinó de l'Ajuntament". La consellera també ha comentat que el Govern posarà en marxa una campanya de defensa del comerç legal i per "conscienciar" el consumidor del perjudici que pot causar comprar al top manta, tant a nivell econòmic com per la seva vinculació a màfies i explotació de persones.

Anar al contingut