Còrdova

Grups feministes denuncien que la RAE "fa invisibles les dones en el llenguatge"

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, la Plataforma Andalusa de Suport al Lobby Europeu de Dones i el Col·lectiu de Joves Feministes han criticat la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua (RAE) perquè "no només no compleix amb la paritat necessària en qualsevol institució, sinó que a més invisibilitza les dones en el llenguatge i de vegades se'ns defineix de forma vexatòria".

RedaccióActualitzat
Per exemple, segons aquests col·lectius, les accepcions de "dona" al diccionari de la RAE són: "Dona de govern, criada que tenia al seu càrrec el govern econòmic de la casa. Dona de l'art. Prostituta; dona del partit o de punt; dona de la llar. La que amb diligència s'ocupa de les feines domèstiques i cuida de casa seva i la seva família; dona mundana; dona perduda o pública".

A més, aquests col·lectius critiquen que la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua acaba d'aprovar un informe que conclou: "Si s'apliquessin les directrius proposades en les guies de llenguatge no sexista en els seus termes més estrictes no es podria parlar". Unes directrius que "porten el lector a suposar que el lèxic, la morfologia i la sintaxi de la nostra llengua han de fer explícita sistemàticament la relació entre gènere i sexe, de manera que seran automàticament sexistes les manifestacions verbals que no segueixin la directriu, ja que no garantiran la visibilitat de la dona".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut