País Basc

Grups de desconeguts ataquen quatre sucursals de Getxo i Amorebieta i Oiartzun amb còctels molotov

La violència al carrer torna a ser notícia al País Basc un cap de setmana més. Diversos grups de desconeguts han atacat quatre sucursals bancàries a les localitats biscaïnes de Getxo i Amorebieta i a la guipuscoana Oiartzun. No s'han de lamentar danys personals però sí importants desperfectes i a Getxo s'han hagut de desallotjar alguns veïns a causa d'un incendi provocat pel llançament dels còctels. Fa unes setmanes que la "kale borroka" ha tornat a fer-se més evident amb nombrosos atacs contra autobusos, bancs o seus dels partits no nacionalistes.

Actualitzat
El primer dels atacs va passar a les deu del vespre a Oiartzun, quan uns desconeguts van llançar un còctel Molotov contra un caixer automàtic de la Kutxa, la caixa d'estalvis guipuscoana, a la plaça San Esteban. L'Ertzaintza va aconseguir apagar al foc sense més conseqüències.

Els següents atacs van tenir lloc passada la mitjanit a Getxo contra una sucursal bancària del BBK i també del BBVA. Aquesta acció ha estat la més greu de les registrades, ja que els còctels llançats van provocar un incendi que va obligar a desallotjar els veïns de l'immoble de l'avinguda Salsidu, on es troben ubicats els caixers, i van ocasionar importants desperfectes.

L'últim assalt ha estat a la també localitat biscaïna d'Amorebieta i el blanc ha estat també una sucursal bancària de BBK. L'incident ha tingut lloc a dos quarts de tres de la matinada al carrer Chiquiotaegui i ha provocat poques destrosses.
Anar al contingut