Instal·lació de grans grues al costat del viaducte enfonsat per moure'n les restes (EFE)
Instal·lació de grans grues al costat del viaducte enfonsat per moure'n les restes (EFE)
Gènova

Grues enormes per moure les restes del viaducte de Gènova i buscar supervivents

El balanç provisional de víctimes mortals és de 39. S'ha desallotjat 600 persones que viuen en edificis a sota del pont perquè hi ha el risc que en caiguin més trossos

RedaccióActualitzat

Malgrat els helicòpters que sobrevolen les restes del viaducte enfonsat aquest dimarts a Gènova, els bombers treballen aquest dimecres en silenci per poder sentir qualsevol soroll que puguin fer els supervivents atrapats a la runa, si és que encara n'hi ha.

24 hores després de la tragèdia el balanç provisional de víctimes mortals era de 39, entre els quals hi ha 3 nens. 37 ja els han identificat, i s'estan fent anàlisi d'ADN per esbrinar la identitat dels altres 2. També hi ha 16 ferits, 12 d'ells greus.

El pilar i els gairebé 200 metres de viaducte que van caure s'han convertit en enormes blocs de formigó apilonats a la riera que hi ha a sota.

Un cop completada la recerca en les zones més superficials, els bombers han fet instal·lar dues grues enormes per moure els blocs de formigó. Ho ha explicat el portaveu dels bombers de Gènova, Luca Cari

"La nostra feina cada cop és més difícil. Fins ara hem inspeccionat tots els llocs on hem pogut accedir sense maquinària pesada. Ara ja hem començat a retirar les peces més grans del viaducte per comprovar si hi ha més supervivents."

 

La prioritat és localitzar i treure víctimes, però també hi ha 600 evacuats, la gent que viu als blocs de pisos que hi ha just a sota del que queda de viaducte. Cari ha explicat que els han desallotjat perquè hi ha el risc que caiguin més elements del viaducte:

"Òbviament, tota l'àrea ha estat evacuada per seguretat, a l'espera de fer comprovacions més acurades. És una mesura que es va prendre immediatament. Ara estem verificant els danys que hi pugui haver en el que queda de l'estructura."

Gènova i el país sencer estan de dol, però també volen saber per què s'ha enfonsat el viaducte. Segons testimonis presencials, just abans que s'enfonsés, va caure-hi un llamp.

El govern italià n'ha responsabilitzat directament la concessionària de l'autopista, mentre que la fiscalia de Gènova ja ha obert una investigació per presumpte homicidi múltiple.

 

ARXIVAT A:
ItàliaGènovaInfraestructures
Anar al contingut