Girona

Grip aviària en dues granges gironines més

S'hauran de sacrificar 2.700 ànecs a Sant Gregori

RedaccióActualitzat

Troben el virus de la grip aviària en dues granges més de les comarques de Girona i la Generalitat ordena que sacrifiquin els 2.700 ànecs que hi ha. Totes dues són al poble de Sant Gregori, al Gironès, d'on va sortir en primer brot d'una altra finca dedicada a l'engreix d'aquest aviram.

Primer es van fer matar els 17 mil ànecs d'una granja de Sant Gregori on van trobar el virus, i, divendres, van afegir 7 mil ànecs més de 6 finques que els compraven animals. De forma paral.lela continuaven inspeccionant altres explotacions de l'entorn. I això ha permès ara detectar el virus en dues noves granges de Sant Gregori mateix: una amb 2.200 animals i l'altra amb 500. Els hauran d'eliminar tots, segons ha confirmat aquest vespre el Departament d'Agricultura.

Han constatat que els ànecs de les tres granges de Sant Gregori procedien de França, d'una zona, teòricament, lliure del virus. Per això la Conselleria d'Agricultura ha anunciat que extremarà els controls de totes les partides avícoles procedents de la Unió Europea.
Des d'Unió de Pagesos han insistit a reclamar a les administracions que agilitin i augmentin les ajudes econòmiques a les granges afectades.

Anar al contingut