El president d'Andalusia, José Antonio Griñán, i el president de les Canàries, Paulino Rivero
El president d'Andalusia, José Antonio Griñán, i el president de les Canàries, Paulino Rivero
Sevilla

Griñán i Rivero demanen una reunió del Comitè Permanent per a una aplicació "més equitativa" del finançament autonòmic

El president d'Andalusia i el de les Canàries han demanat la convocatòria d'una reunió del Comitè Permanent Tècnic d'Avaluació del model de finançament per analitzar l'aplicació del sistema en cada comunitat. Consideren que "hi ha desigualtats importants".

RedaccióActualitzat
El president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, i el president del govern de les Canàries, Paulino Rivero, han demanat al govern espanyol que s'apliqui de manera "més equitativa" l'actual sistema de finançament autonòmic. I és que consideren que hi ha "desigualtats importants entre els ciutadans espanyols en funció del territori on viuen" que suposa un "impacte negatiu" en les seves comunitats, així com a Múrcia, València i Castella-la Manxa.

Per parlar-ne, Griñán i Rivero han demanat la convocatòria d'una reunió del Comitè Permanent Tècnic d'Avaluació del model de finançament autonòmic per analitzar l'aplicació del sistema en cada comunitat autònoma.

Després de reunir-se a Sevilla, els dos dirigents han rebutjat, però, que l'objectiu de la trobada sigui establir un "front comú" contra el govern espanyol. En aquest sentit, han dit que el seu objectiu és tot el contrari: acordar un marc de col·laboració entre les comunitats i el govern espanyol per millorar l'actual model de finançament i posar de manifest els desequilibris que hi ha en l'aplicació del model. A més, pretenen que es busqui una forma per compensar les comunitats més perjudicades per l'aplicació del model.

Anar al contingut