El president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán. (Foto: EFE)
El president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán. (Foto: EFE)
Sevilla

Griñán compareixerà al Parlament andalús i està disposat a fer-ho al Congrés pel cas dels EROs fraudulents

El president de la Junta ha anunciat que ha demanat comparèixer al proper ple del Parlament autonòmic, previst per la setmana que ve, en relació amb el cas i s'ha mostrat disposat a fer-lo també a les Corts Generals, com li ha demanat el PPA.

RedaccióActualitzat
El cas dels EROs fraudulents d'Andalusia ha agafat nova volada, tant en l'àmbit judicial com en el polític, fins al punt que el president de la Junta i del PSOE, José Antonio Griñán, s'ha vist obligat a parlar davant de la premsa. Griñán ha anunciat que ha demanat comparèixer al proper ple del Parlament autonòmic, previst per la setmana que ve, en relació amb el cas per "poder contrastar dates i fer un altre debat" a la cambra, on ja n'ha parlat, diu, una dotzena de vegades.

És més, s'ha mostrat disposat a fer-lo també a les Corts Generals, com li ha demanat el president del PPA, Juan Ignacio Zoido, "si ho permet el reglament", tot i ha afegit que "sembla que hi ha dubtes". En aquest sentit, Griñán diu que està disposat a comparèixer on faci falta perquè "aquesta ha estat i és la manera d'actuar del meu govern, tot i que potser no sigui la d'altres governs".

El president andalús, que ha recordat que ja va anar a la comissió d'investigació parlamentària el mes de setembre passat, ha criticat Zoido de recórrer a "mentides, acusacions velades i veritables disbarats polítics i jurídics" i ha suggerit la creació d'una comissió d'investigació "conjunta" al Congrés sobre els casos dels ERO i el de Bárcenas "en què compareguéssim tots, fins i tot els ministres".

Després d'assegurar que la corrupció és "sempre condemnable, afecti qui afecti" i que "cap corrupció pot tapar una altra corrupció", el president de la Junta ha dit que no hi ha "cap argument legal possible" per ser imputat.

També aquest dilluns havien de declarar davant la jutge els dos últims imputats en aquest cas: el propietari de l'asseguradora Uniter i l'advocat Carlos Leal, acusat de fer arribar els presumptes suborns a l'entorn de l'exdirector general de Treball imputat, Javier Guerrero. Les compareixences, però, han quedat suspeses sense que per ara hi hagi cap nova data per fer-les.
Anar al contingut