El líder del M5S, Beppe Grillo, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
El líder del M5S, Beppe Grillo, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Gènova

Grillo a Bersani: "No donarem vot de confiança al Partit Democràtic ni als altres"

El còmic ha titllat el líder del centreesquerra "d'assetjador polític" i de "mort que parla" i ha assegurat que la seva formació, el Moviment 5 Estrelles, no li donarà suport, ni tampoc als altres partits. Grillo ha afirmat que només votaran a favor de les propostes que encaixin en el seu programa electoral.

RedaccióActualitzat
L'actor Beppe Grillo va ser la gran sorpresa de les passades eleccions italianes. Sense el suport dels mitjans de comunicació italians i amb una campanya feta a internet i amb actes al carrer, el "Moviment 5 Estrelles (M5S) va ser la tercera força més votada al Congrés i al Senat. Ara, el seu suport esdevé clau per a la governabilitat. A Itàlia, les dues cambres tenen el mateix pes i això fa que el futur primer ministre necessiti prou suport a les dues per ser investit. El líder del Centreesquerra, Pier Luigi Bersani, té majoria suficient a la "camera", però el problema és la cambra alta. El centredreta de Silvio Berlusconi hi té majoria amb 110 seients, mentre que el centreesquerra, tot i ser la força més votada, en va obtenir 97. El primer ministre en funcions, Mario Monti, va aconseguir 18 representatans.

Pier Luigi Bersani necessita suport al Senat, o al menys que un altre partit no voti en contra de la seva investidura. Això evitaria el bloqueig institucional o la convocatòria d'uns nous comicis. Per això, Bersani ha flirtejat amb Beppe Grillo, conscient de la importància dels seus 58 senadors. El còmic, però li ha donat carbasses. El Moviment 5 Estrelles no votarà a favor de la investidura de Bersani ni de cap altre grup polític. Momés votaran a favor d'aquelles lleis que encaixin amb el seu programa electoral, independentment de qui les promogui. Ho ha anunciat en mateix Beppe Grillo en el seu compte de Twitter.


En un altre missatge a la mateixa xarxa social, Grillo titlla Bersani de ser "un mort que parla" i l'acusa de ser un "assetjador politic. Des de fa dies està importunant el M5S amb propostes indecents, en lloc de dimitir, com en el seu lloc faria qualsevol". Acompanya el missatge amb una imatge de Bersani al cartell de la pel·lícula dels anys 50  "47 Morto che Parla", del director Carlo Ludovico Bragaglia.

Si el Partit Democràtic porta al Parlament l'abolició del finançament públic dels partits o la introducció d'una ajuda pública per les persones en dificultats, li donaran suport amb "passió", afirma el còmic al seu blog.

Les declaracions de Beppe Grillo aquest dimecres eren molt esperades. Responen a les que dimarts va fer Pier Luigi Bersani, dimarts, que va apostar per arribar a un acord amb el Moviment 5 Estrelles per formar un nou govern.
Anar al contingut