Grífols rescata Aigües de Vilajuïga

La multinacional Grifols té previst tornar a posar la planta d'aigua de Vilajuïga en funcionament un cop se n'hagin renovat i adequat les instal·lacions
Grífols rescata Aigües de Vilajuïga
Vilajuïga

Grífols rescata Aigües de Vilajuïga

La multinacional Grifols té previst tornar a posar la planta d'aigua de Vilajuïga en funcionament un cop se n'hagin renovat i adequat les instal·lacions
Actualitzat
Aigua de Vilajuïga

Aigua de Vilajuïga

La multinacional farmacèutica Grífols ha comprat Aigües de Vilajuïga amb el compromís de mantenir el negoci, amb més de cent anys d'història. L'empresa va tancar portes el passat mes d'abril deixant el municipi 'orfe' d'una aigua amb gas embotellada molt popular no només a les comarques gironines sinó arreu del país.

Fonts de Grífols han confirmat que no es tracta d'una adquisició estratègica sinó d'una compra "compromesa" amb una empresa centenària. La companyia compta amb una divisió dedicada a l'embotellat de solucions farmacèutiques que, segons han explicat, serà una de les eines que utilitzaran per reprendre el negoci. Tot i que no han concretat terminis, preveuen elaborar aviat un pla per posar al dia les instal·lacions.

Aigües de Vilajuïga es va fundar l'any 1904 de la mà de sis famílies empordaneses després que l'aigua procedent de la deu que neix al peu de la Serra de Verdera i el massís de Cap de Creus rebés la declaració de minero-medicinal i d'utilitat pública. Des d'aleshores i de manera ininterrompuda havien embotellat i distribuït l'aigua amb gas arreu.


La seva qualitat sempre ha estat àmpliament reconeguda. El mateix pintor Salvador Dalí assegurava que era la seva aigua preferida i l'any 1929 va rebre un premi d'honor a l'Exposició Universal de Barcelona.

El negoci va tancar portes el passat mes d'abril. Aleshores, l'alcaldessa del municipi, Joana Cobo, va assegurar que era una mala notícia per Vilajuïga, però també per a la resta del país.

Per això, va dir que esperava que alguna altra empresa volgués comprar-la i mantenir-la. Ara, la multinacional Grífols ha anunciat que prendrà el relleu. L'objectiu és, segons han explicat fonts de l'empresa, mantenir el negoci, tot i que preveuen elaborar un pla per posar les instal·lacions al dia. Joana Cobo s'ha mostrat satisfeta.

"Ens han dit que al setembre tenen previst entregar un projecte que mantindrà el negoci però amb les instal·lacions modernitzades. Estem molt contents."

Segons l'alcaldessa, durant aquests mesos l'ajuntament ha tingut contactes amb altres empreses interessades a adquirir-la.

Grífols està especialitzada en el sector farmacèutic i hospitalari i compta amb la divisió 'Bioscience' (dedicada a la biociència). En aquest àmbit, treballen en l'embotellat de medicaments. Des de la multinacional asseguren que aquest perfil pot ser molt útil en l'objectiu de "reflotar" el negoci.