Barcelona

Greus incidents al barri de Gràcia de Barcelona provocats per un grup d'okupes que protestaven pel desallotjament d'una casa

El barri barceloní de Gràcia recupera la normalitat després dels aldarulls que s'han viscut aquesta nit passada quan un grup format per una vintena llarga de joves han cremat contenidors, els han entravessat al carrer i han destrossat tota mena de mobiliari urbà. El possible sabotatge d'un transformador elèctric també ha deixat uns 1.500 abonats sense servei. La policia ha desplegat un fort dispositiu que, tot i això, els veïns denuncien que ha arribat tard. El motiu de tot plegat podria ser el desallotjament previst per aquest dijous de la casa okupa "La Fera".

Actualitzat

Aquesta nit passada hi ha hagut un seguit d'aldarulls al barri de Gràcia de Barcelona. Segons han dit diversos veïns dels carrers Gran de Gràcia, Santa Àgata i Betlem, uns 10 encaputxats han ruixat contenidors amb gasolina i els han calat foc. Els veïns han hagut d'apagar el foc com han pogut llançant aigua des dels balcons i han aconseguit que els encaputxats fugissin. També s'han trencat semàfors i altres elements del mobiliari urbà.

Veïns del barri han explicat que els encaputxats han fugit pel carrer de Santa Àgata cap a Torrent de l'Olla, on alguns veïns han comentat que també hi ha hagut aldarulls i incendis. A banda, 1.500 usuaris s'han quedat sense subministrament elèctric ja que hi ha hagut una incidència en un transformador del carrer Santa Àgata.

Al llarg de la nit s'ha pogut restablir el subministrament per a un miler d'abonats, però la resta no en tenien perquè el tranformador que calia reparar era, justament, dins la casa okupada. Perquè els tècnics hi poguessin entrar, la policia els havia d'obrir el pas i això hauria pogut precipitar el desallotjament. 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut