Charlotte, Estats Units

Greus aldarulls a Charlotte per la mort d'un altre home negre a mans d'un policia

És el segon cas en pocs dies i ha provocat greus enfrontaments amb la policia durant la nit, amb dotze persones ferides

Actualitzat

El pols dels manifestants a la policia de Charlotte ha durat fins a la matinada d'aquest dimecres, quan un grup de persones han cremat una pila de caixes i han bloquejat una autopista. Els aldarulls començaven unes hores després de saber-se que un home negre havia mort a mans d'un policia. Davant del lloc dels fets, els cotxes policials es convertien en objectiu de la multitud irada. Hi ha una dotzena de ferits.

La víctima, de 43 anys, era en un aparcament on una patrulla buscava un sospitós amb una ordre de detenció. Van veure un home que sortia d'un cotxe. Segons els agents, duia una arma a la mà, es van sentir amenaçats i un d'ells li va disparar mortalment. Però la família i alguns testimonis asseguren que anava desarmat, que esperava el seu fill i que, a la mà, hi tenia un llibre. Un dels manifestats expressava la seva sensació d'indefensió:


"Sóc negre, i quan veig això penso que, qualsevol dia, un policia vindrà, m'aturarà o em detindrà, i segur que em dispararà. Armat o no, em dispararà. Cada cop passa més. Gent tirotejada a tot arreu."

De fet, només vint-i-quatre hores abans n'hi havia hagut un altre cas, a Oklahoma. Aquest cop, amb les imatges de la policia es veu ben clar que l'home, a qui s'havia avariat el vehicle, anava desarmat i amb els braços enlaire. Però un dels agents li dispara i el mata. El policia assegura que semblava drogat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut