Un activista penja samarretes gegants de marques afectades. (Foto: EFE)
Un activista penja samarretes gegants de marques afectades. (Foto: EFE)
Pequín

Greenpeace troba substàncies tòxiques en roba de 14 marques multinacionals

Greenpeace ha detectat substàncies tòxiques que poden produir alteracions hormonals en roba de marques multinacionals venudes a tot el món. L'organització ecologista ha presentat els resultats d'un estudi sobre els productes de 14 marques de roba com Adidas o H&M en els quals ha localitzat nonilfenol etoxilat, una substància química prohibida per la Unió Europea i amb fortes restriccions a diversos països. Segons Greenpeace, l'ús d'aquest producte en la fabricació de roba representa una gran amenaça per al medi ambient i pot afectar el desenvolupament sexual i el sistema reproductiu de les persones que fan servir aquestes peces.

Actualitzat
L'estudi de l'organització ecologista Greenpeace, presentat a Pequín, s'ha fet sobre 78 productes obtinguts en botigues de 18 països diferents i en dues terceres parts s'han detectat nonilfenol etoxilat (NPE), substància que, segons l'organització, "altera el desenvolupament sexual i afecten el sistema reproductiu". És per això que, segons Greenpeace, "representen una gran amenaça per al medi ambient i la salut humana" fins i tot en concentracions baixes.

L'NPE s'ha detectat en productes de catorze marques líders del sector i corrobora els resultats d'un estudi anterior de l'entitat ecologista en què es van trobar restes de nonilfenol en aigües residuals de dues fàbriques xineses. Per Greenpeace, també demostra que "l'ús i el vessament de productes químics perillosos és un problema molt estès i perillós".

Greenpeace presenta aquest estudi, que s'emmarca en una campanya de l'organització contra els mals usos en el sector tèxtil, arriba un mes després d'anunciar la presència de vessaments en fàbriques tèxtils xineses.

Anar al contingut