Acció per reclamar la protecció de les abelles al Ministeri d'Agricultura (Greenpeace)
Acció per reclamar la protecció de les abelles al Ministeri d'Agricultura (Greenpeace)
Madrid

Greenpeace reclama a la ministra Tejerina que protegeixi les abelles

La Comissió Europea debat dimecres la prohibició dels plaguicides més letals per als insecte pol·linitzadors

Laura GalanActualitzat

Activistes de Greenpeace i representants de diferents organitzacions d'apicultors han entregat 400.000 firmes a la ministra d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, per què doni suport a Brussel·les a la prohibició d'insecticides neonicotinoides per protegir les abelles i altres insectes pol·linitzadors.

Aquest dimecres la Comissió Europea discuteix la prohibició de tres plaguicides que segons Greenpeace "posen en risc" les poblacions d'insectes pol·linitzadors.

Els plaguicides en qüestió són l'imidacloprid, clothianidin i el thiamethoxam. El responsable de Greenpeace a Espanya, Luís Ferreirim, alerta del perill d'utilitzar-los en l'agricultura.

"La ciència és taxativa, els neocotinoides són altament perillosos per a les abelles i altres espècies i el govern espanyol ha de defensar la prohibició d'aquests insecticides."

Espanya és un dels principals productors de mel però l'organització ecologista critica que no tingui una actitud més activa en la seva defensa.

Greenpeace argumenta que els insectes pol·linitzadors fan una feina imprescindible en la producció d'aliments perquè 9 de cada 10 flors necessiten un insecte que les pol·linitzi. I assegura que el 70% dels principals cultius que es consumeixen a Espanya depenen d'ells.

♦ Un insecticida antizika mata milions d'abelles a Carolina del Sud

Per això, una vintena de voluntaris i representant del sector han fet una acció davant del ministeri d'Agricultura amb ruscos, abelles mortes i crespons negres per denunciar les conseqüències dels pesticides en aquests insectes.

També han entregat un kid de pol·linització per explicar que si no es prenen mesures urgents seran les persones les que hauran de fer la pol·linització.

Greenpeace reclama la prohibició dels plaguicides perillosos i el suport a l'agricultura ecològica.

♦ Greenpeace alerta que la disminució d'abelles posa en risc fruites com la pera o la síndria

 

Anar al contingut