Madrid

Greenpeace adverteix que el canvi climàtic és més greu del que es pensava i que cal actuar-hi immediatament

Greenpeace ha avançat que l'informe del Panel Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic que s'ha de donar a conèixer divendres indica que la situació planetària "és més greu encara del que es pensava". El director de l'organització ecologista, Juan José López de Uralde, ha reclamat que els governs escoltin els científics i prenguin mesures perquè "hi som a temps encara, però cal actuar-hi ja". En aquesta línia diversos grups ecologistes han fet una crida perquè aquest dijous al vespre, cinc minuts abans de les 8, tothom apagui els llum de casa seva. Segons Greenpeace el problema és la utilització de l'energia procedent del petroli i el carbó i també la desforestació. Per això proposen utilitzar energies alternatives, al seu parer, "sense perdre qualitat de vida".

Actualitzat

Greenpeace ha presentat un informe científic que assenyala que "es poden reduir les emissions de CO2 amb les energies renovables i l'eficiència energètica en quasi un 50%" l'any 2050. Tot això sense utilitzar l'energia nuclear.

Els ecologistes han fet projeccions en el temps i creuen que l'energia eòlica, solar o fotovoltaica, si s'hi aposta, seran més barates que el carbó o el petroli a partir de l'any 2020, i que, a més, podrien absorbir una gran part de la demanda energètica mundial.

Greenpeace proposa accelerar la revolució energètica retirant les subvencions anuals de 250 mil milions d'euros a energies com el carbó, el petroli o les nuclears. També asseguren que les centrals tèrmiques dels 70 comencen a quedar obsoletes, i que ara és el moment de canviar-les per energies alternatives.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut